LŠ - Bez pobednika u "Maradona" derbiju!

Autor: Stefan Matić
utorak 25.02.2020.
22:55
Izvor: Sportske.net

Napolitanci pružili bolju partiju.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Nerešeno na "San Paolu", Napoli poveo, ali je Barseloni biladovoljna samo jedna prilika da izjednači (1:1).


Prvo poluvreme je prošlo u incijativi Barselone, ali igrači Napolija su bili sjajno postavljeni u odbrani i pretili iz kontri. Španci su imali posed, međutim bez dobrih šansi dok su Napolitanci itekako znali da naplate svoje.

To se desilo u tridesetom minutu. Uporni Zelinski stiže do lopte, šalje do Mertensa koji koristi ovu priliku bez greške. Napoli vodi na isteku pola sata igre. Imao je i Insinje priliku da udvostruči prednost na samom kraju prvog dela igre, ali šut kapitena domaćih ide pored stative.

U nastavku ista priča, ali ovaj put Barsa koristi svoju priliku. Buskec sjajno upošljava Semeda koji dodaje Grizmanu. Francuz je imao lakši deo posla, 1:1 u 57. minutu.

Ubrzo nakon toga Insinje prolazi između Vidala i Pikea, šutira, ali Ter Štegen je odličan. Nemac je morao još jednom da čini čuda samo minut kasnije kada brani Kaljehonu veliku priliku jedan na jedan.

Mesi preti u 75. minutu posle duplog pasa sa Vidalom, ali Maksimović na vreme ulazi u blok Argentincu. Usledio je opasan korner Katalonaca, ali šut Umtitija ide preko prečke.

Barselona je završila meč sa igračem manja, Arturo Vidal pravi faul a onda i naseda na provokaciju Ruija te je Čileanac dobio dva žuta kartona u 89. minutu.

Nikola Maksimović je odigrao ceo meč sa par odličnih intervencija.

Barselona će u revanšu igrati bez Vidala i Buskeca zbog kartona, čeka se i pregled Pikea koji je morao ranije zbog povrede da izađe. Sa druge strane Gatuzo čeka rezultate pregleda za Drisa Mertensa koji je izašao posle sat vremena igre,

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Wednesday, 26.02.2020
03:37

Barca je bas slaba, nema igrace, ovaj predsednik barce i njegovi sto rade sa njim u tehnickom , za sve zajebancije imaju pare a da dovedu dobre igrace nemaju! Veceras sam vido da barca bas nema igrace, samo nekoliko njih se mogu odabrati, sve ostalo je za trecu ligu! Trener nije trebao da startuje sa Vidalom, Raketicem, i sa onim mladim Juniorem i sa Semedom, ovi drugi su bili uredu, ali ovi dve veze nisu imaali! Pike ko i obicno slab, ali barca nema igraace i trener mora da krpi ekipu! Po meni je trebao da startuje sa De Lihtom, sa brazilcem Arturo, umestoPikea je trabao francuz prem da i francuz nije nesto mislim na Lenglera, Umtiti nije los, umesto Semeda nema ko da igra, posto je Serdjo Roberto povredjen! Evo sa dim se pruza sansa Barci da vrati igrace sa pozaajmice, Kutinja i onog iz Getafea, posto nema dovoljno igrace!

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 26.02.2020
00:09

Biće zanimljivo bez Vidala, Buskeca i ostalih povređenih u timu. Svim srcem uz Napoli.

avatar
El Pístolero
Wednesday, 26.02.2020
00:43

Naravno da će biti zanimljivo, pogotovo za navijače Napolija i mrzitelje Barse koji su svim srcem uz Napoli. Glupo je navijati za neki klub i radovati se njihovim uspesima kada možeš mrzeti i radovati se neuspesima Barse.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 26.02.2020
09:05

A odakle tebi da sam ja mrzitelj Barse? Bas mene briga, samo bih voleo da prodje Napoli a ne uefa klub.

avatar
Real/Partizan
Wednesday, 26.02.2020
04:48

Nakon onoga sto ste uradili Celsiju u polufinalu i najvece kradje u istoriji ne fudbala nego sporta, mislim da je sasvim legitimno radovati se porazima jednog takvog kluba..

avatar
GoHardV3
Wednesday, 26.02.2020
03:25

Jao, zrtvena jagnjad koja trosi 950 miliona svakog leta :D

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 26.02.2020
00:07

sad moramo mi fanovi Messija da spremimo svoje brojne profile i da osujemo paljbu po Setienu,Brihu,Vidalu,Busketsu,Pique,Semedu,Grizmanu,Umtitiju,Rakiticu i De Jongu al naravno nas idol Messi je zasticen i niko ne sme da kaze neku protiv njega. :D:D:D

avatar
Tata Messi
Wednesday, 26.02.2020
00:07

Nijednog kreativca u veznom redu.Jos ako dodamo da nemaju ni levo krilo ni spica dobijemo milion dodavnja.E da sad imaju Kutinja...

avatar
P. S.
Wednesday, 26.02.2020
00:03

Tipično Barsino gostovanje na kome iz prvog šuta protivnika primaju gol. Klasični pespori napadi u kojima onaj sa loptom nema kome da je uputi napred jer su mu svi saigrači zavučeni iza leđa protivničkih defanzivaca i ne mrdaju. Zato se svaki pokušaj proigravanja završava poklonjenom loptom, a šansi logično nema baš kao ni šuteva na gol Napolija. Ili će Napolijeva odbrana u jednom trenutku ispasti ili se Barsa vraća bez postignutog gola, ali igru neće ubrzati ni za dlaku.

Sa obzirom na kvalitet Napolija mogla je to biti jedna rutinska minimalna pobeda Barse, ali je mnogo bolje praviti gluposti poput Vidala, rizikovati glupe povrede poput Piquea, dobijati bespotrebne žute kartone poput Grizmana i braniti 1:1 umesto 15-ak minuta odigrati malo brže i doći do bar gola razlike.

avatar
Gorila u magli! LFC
Wednesday, 26.02.2020
08:34

Tvoj komentar me je naterao da se zapitam da li je Valverde i dalje u klubu.

avatar
P. S.
Thursday, 27.02.2020
23:02
avatar
No rules
Wednesday, 26.02.2020
14:23

Napoli itekako ima kvalitet. To sto nisu u formi je druga stvar. sta si mislio da ce Barselona da se prosetaa na San Paolu?

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 26.02.2020
00:02

Koliko jadno igra barselona, dovedes onog vozaca ferbusona i muzaca krava za koga je cak i gatuzo trenercina, jadniji su nego sa valverdeom, kada ode messi sledi potop, ni kup kralja nece vise videti

avatar
GoHardV3
Wednesday, 26.02.2020
00:02

Ali gol posle ociglednog faula na Insinjeom hahaha, ali ni to nije pomoglo, Feliks Brih opravdao dobijen novac ali nije uspeo da donese prednost pred revans :D

avatar
Don Andres
Wednesday, 26.02.2020
00:00

Napoli kampaktan, sjajna defanziva, realno i barsa iz najboljih dana bi se namucila da probije ovu defanzivu. Zelinski i insinje fenomenalni. U barsi svi osrednje odigrali osim firpa koji je vjerovatno najlosiji lijevi bek na svijetu. Kreativnost i fudbalska inteligencija 0

avatar
P. S.
Wednesday, 26.02.2020
02:08

Lako je biti kompaktan kada ti ne preti nikakva opasnost. Barsa iz najboljih dana je igrala bar duplo brže kada nakon visokog vođstva 'stanu na loptu'. I ne samo to, 'kidali' su se kada ne mogu da probiju odbrane Chelsea, Atletika itd., ubrzavali, grešili, napadali u talasima sa žestokim presingom, priključivali i defanzivce napadu, utrčavali gde su stigli, svašta pokušavali, čak i dosta neinteligentno, ali borbeno i vrlo intenzivno, pa neretko primali i glupe golove iz kontri, ispadali, osvajali... a ovi igraju 20 na sat, stoje iza leđa defanzivaca, niko ne želi loptu jer ne zna šta će sa njom, ne pada im na pamet bilo šta da promene ili da pokušaju sve dok imaju aktivan rezultat i uporno računaju da će protivnik jednom ispasti, pa ako daju gol iz te šanse daju, ako ne nema veze igra se revanš itd.

Sa takvim pristupom igri sve i da su duplo bolji nego što jesu krajnji dometi su im ovaj Napoli, eventualno Leipzig i kraj. Ne pamtim kada su poslednji put brzo izveli aut, a kamoli kada su bar 5 minuta napali tako da protivnik 'ne može da diše'.

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 25.02.2020
23:59

dao bi moj idol Messi lagano poker golova danas kao protiv velikog Eibara ali Brih koga je izlizani opet potplatio je sve sudio protiv mog idola Mess...htedoh reci Barselone. :D:D:D

avatar
zeks
Tuesday, 25.02.2020
23:58

Povoljan rezultat za bezidejnu Barsu. Pobedice na Kamp Nou ali prvi ozbiljniji protivnik znacice kraj