LŠ - Astana propustila istorijsku priliku, Benfika nadoknadila 'minus dva'!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.11.2015.
17:53
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici petog kola Grupe C Lige šampiona, Astana i Benfika su u Kazahstanu odigrali odličan meč koji je okončan bez pobednika.

BETA/AP Photo/Alexey Filippov
BETA/AP Photo/Alexey Filippov

Povezane vesti

Ekipa kazahstanskog šampiona propustila je istorijski priliku da zabeleži prvi trijumf u Ligi šampiona.

Pred svojim navijačima, Astana je danas odigrala nerešeno, 2-2 sa liderom Grupe C, ekipom Benfike, iako je u prvom poluvremenu imala dva gola prednosti.

Na vođstvo domaćina čekalo se 19 minuta, kada je Kabananga odlično centrirao sa leve strane, a na pravom mestu bio je Tumasi, koji je udarcem glavom prosto zakucao loptu u mrežu - 1:0!

Vodeći gol dao je dodatno samopouzdanje domaćem timu, koji je dvanaest minuta kasnije uspeo i da duplira vođstvo. Slobodan udarac za Astanu sa leve strane izveo je Ketevoama, a u gužvi pred golom gostiju najbolje se snašao štoper Marin Aničić i šampion Kazahstana je poveo sa 2:0.

''Mirisalo'' je tada na veliko iznenađenje u ovoj utakmici, ali u finišu prvog poluvremena Benfika ipak uspeva da uhvati priključak. Akcija koja je podsetila na onu kod prvog gola domaćih, ovoga puta je Žonas centrirao sa desne strane, a Raul Himenez je udarcem glavom sa nekih sedam-osam metara savladao Nenada Erića - 2:1.

Uvodni deo drugog poluvremena obeležile su prilike na obe strane, Nenad Erić je u par navrata odlično intervenisao i sprečavao izjednačenje, dok je na drugoj strani opasno pretio raspoloženi Kabananga, ali i naš mladi reprezentativac Nemanja Maksimović. On je imao dva dobra pokušaja da uveća vođstvo svog tima, ali su se gosti odbranili.

I onda, kada je izgledalo je da su domaći bliži trećem golu, usledio je odličan napad Benfike i još bolja reakcija Raula Himeneza u kaznenom prostoru, pored trojice protivničkih igrača. Loptu je poslao uz desnu stativu gola Nenada Erića, koji tu ništa nije mogao da učini - 2:2.

Do kraja, ekipa Benfike je držala stvari pod kontrolom, zadovoljna što je nadoknadila veliki minus od dva gola zaostatka.

Ovim remijem Benfika je gotovo izvesno izborila plasman u narednu fazu takmičenja, a Astana je propustila lepu priliku da se i sama umeša u trku za ostanak u Ligi šampiona.

Peto kolo u ovoj grupi će večeras od 20:45h kompletirati Atletiko Madrid i Galatasaraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke