LŠ - Anćelotijev "poker" za kraj, "blickrig" Liverpula za prvo mesto!

Autor: Stefan Matić
utorak 10.12.2019.
20:45
Izvor: Sportske.net

Odigrano je poslednje šesto kolo u grupi E.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Anćelotijev tim je rešio svoju utakmicu već u prvom delu igre kada je Milik postigao het-trik, "redsi" mnogo bolji u drugom delu igre što je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Napoli - Genk 4:0

Tim sa juga Italije je osigurao svoj prolazak sa drugog mesta grupe E.

Milik je postigao het-trik u prvom poluvremenu, Poljak je pogađao u drugom, 26-om i 38-om minutu iz penala za nedostižno vođstvo Italijana.

U nastavku meča dosta mirnija igra, posle šuta Kaljehona lopta pogađa u ruku defanzivca gostiju što je siguran penal i gol za Drisa Mertensa u 75-om minutu.

Prema informacijama iz Italije, Karlo Anćeloti će se najverovatnije nakon ovog susreta oprostiti sa igračima Napolija, više OVDE.

RB Salcburg - Liverpul 0:2


Austrijanci su se većim delom prvog poluvremena nadigravali sa šampionom Evrope, u par trenutaka je Alison bio taj koji je vadio kestenje iz vatre, trio Haland, Minamoto i Hvang su dosta namučili odbranu "redsa".

Sa druge strane gosti sa "Enfilda" su imali svoje prilike preko Salaha, ali je Egipćanin dosta promašivao tokom prvog dela igre.

U nastavku potpuno drugačija priča, Liverpul stiže do dva gola prednosti u nepuna dva minuta.

Nabi Keita koristi sjajnu kontru koja je počela sa leve strane i golom dovodi "redse" u vođstvo, da bi Salah samo minut kasnije povećao na 2:0. Egipćanin se iskupio za svoje promašaje pogodivši mrežu Stankovića iz mrtvog ugla.

Do kraja meča Mane je imao par sjajnih prilika, ali Senegalac nije uspeo da se upiše u strelce na večerašnjoj utakmici.

Liverpul posle ove pobede ide kao prvi iz grupe E, dok su Napolitanci drugi.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GagiGGMU
Thursday, 12.12.2019
14:58

Svako ko je rekao da je Haland pretalentovan i da ce biti najbolji napadac nilada nije gledao fudbal. Momak je toliko spor i trom kao da ima 45 godina, a pritom nema ni nekakav sut kao sto npr ima Leva, on je takodje spor ali zna da nadje prostor da sutne... Ovaj momak nikada nece postati vrhunski fudbaler, svaka cast Salzburgu sto ce uspeti da prodaju ovu prevaru od igraca

avatar
InSanity
Wednesday, 11.12.2019
12:51

Ovo je takva timcina. Zanimljivost jedna : "Alisson Becker in Liverpool’s last four “must-win” UCL fixtures (Salzburg, Spurs, Barca, Napoli) • Saved 23 of 23 shots • 15 saves from shots inside the box • 4 big chances saved"

avatar
Patrick Berger
Wednesday, 11.12.2019
00:30

Keita odigrao doktorski, bilo ga je svuda! Moram da pomenem I odlicnu partiju Dzinija - opasno je odigrao 6-cu.

avatar
RaZZoR (6x)
Wednesday, 11.12.2019
00:24

Ne znam sta da kazem ovo je bilo jako dobro, Klop je napravio nevjerovatnu hemiju u ekipi,sve savrseno stima,ja ne vidim tim koji moze parirat ovoj sili,definitivno Liverpul ima jako dobre sanse da odbrani titulu,koga god dobijemo u narednoj rundi samljet cemo ga,vec posle toga bice nesto ozbiljnije al stvarno do finala bi mogli sa ovakvom igrom se prosetat, ne vidim tim koji moze da nas izbaci u dvomecu,takav trenutno ne postoji, idemo sad na klupsko prvenstvo, to odradit pametno i pokupit trofej...Veceras je sve bilo savrseno, od Alisona pa do Firmina, Salah mora popravit realizaciju, sve u svemu prezadovoljan sam...

avatar
Bambulica
Wednesday, 11.12.2019
02:04

Bato., možeš da ga gotivis do mile volje., i jeste gotivan igrač., ali realno tvoja replika na moj komentar dolje u vezi Bobija., blago rečeno "pojma nema".
Kakav crni presing., a još crnji plej., dečko se bukvalno ne sastavlja sa loptom., nesto mu je opasno rastimovano., ja ga ovako loseg nikada gledao nisam., mozda ga Klop i namjerno forsira nebi li podigao formu., al mu poprilično slabo ide.
Pa jedan Dajk koji je štoper ima skoro isti broj pogodaka kao Bobi..., i samo nemoj onu priču kako se on žrtvuje za tim., kako on namjesta golove., kako ovo kako ono...
Dečko je vrhunski igrač., ali u zadnjih 6-7 utakmica je potpuno nestao sa terena...

avatar
RaZZoR (6x)
Saturday, 14.12.2019
00:56

Heh de okreni rezulzaze i pogledaj u prosjeku kolko je Bobi golova zabijao po sezoni, nemoj bit naivan, decko je motor Liverpula, prije bi Salaha prodao ako bi morao birat, ja ne znam gledaas li Liverpul covjece, decko dijeli lopte kao na tanjiru, sto je jos magicnije ne bira nacin kako da proigra saigrace, samo sto Salah i Mane dosta promasuju pogledaj samo Firminove pasove, i sve ono sto radi za tim, zar je bitno kolko je golova dao kad pobjedjuju svaku utakmicu...Salah i Mane su igraci koji su zaduzeni za davanje golova, a ti kolko god ga ne gotivio moras priznat il ces bar shvatit kolko je bitan Firmino u Liverpulu...Pisao si da Bobi ne zasluzuje bit u prvom timu a sta je sa Salaha covjek je promasio 4-5 cistih golova u Salzburgu i nikom nista, nmj fudbal gledat povrsno, Origi jest dobar igrac i mislim da je u ulozi dzokera najbolji,prije nego sto je zabio golove Barseloni i Totenhemu u finalu, vecina je Origija smatrala potrosenim igracem koji nije ni za klupu tako da nema potrebe se raspravljat na tu temu,jos jednom da ponovim Firmino je motor Liverpula i ne cudi interesovanje Barselone za njega, mozda ce ga pokusat kupit da igra stopera sa Pikeom jer u napadu on je osrednji igrac, tako ispade. Poz

avatar
Reds8c
Tuesday, 10.12.2019
22:28

Zašto mi se čini, da je Klopp tampirao formu upravo za decembar. Brutalan Liverpool, strašan Liverpool.

avatar
L F C
Tuesday, 10.12.2019
22:26

Odlicno odigrana utakmica i vazna pobeda. Kakve mi igrace imamo pa to je neverovatno. Salah i mane zverine, a sta tek reci za keitu, koji je majstorski odigrao, pohvale i drugim igracima. Odbrana je bila na nivou, sto nije bas lako kada znamo kakav je salcburg. Sve u svemu brutalno dobra partija i pobeda sa kojom smo pokazali ko je gazda u grupi. Idemo dalje, samo jako. Pozdrav braco moja redsi.
Y N W A

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Tuesday, 10.12.2019
22:13

Kakvog je igrača Liverpool dobio u vidu Keite i to u sred decembra. U 2 utakmice, 2 gola i asistencija (a moglo je biti još 2 asistencije da su saigrači bili precizni). Definitivno će biti važan šraf u drugom dijelu sezone ako ga zaobidju povrede

avatar
Red blood
Tuesday, 10.12.2019
21:58

Moglo je ovo biti puno opasnije za Liverpul,nakon onih silnih propustenih sansi.
Salah u zestokom kanalu,promasi gomilu zicera,a da nemoguc gol slabijom nogom.
Firmina obozavam i jedan je od najvaznijih igraca u timu,ali i on je u zestokom padu forme.
Ne pamtim ovoliko njegovih slabih prvih kontakata sa loptom i pogresnih dodavanja.
Cilj je ispunjen,prvo mesto u grupi i Keita definitivno postaje ono sto je Klop zeleo kad ga je dovodio.

avatar
äxwell
Tuesday, 10.12.2019
22:15

Samo da Keitu izbjegnu povrede i da nastavi u ovom ritmu. Nevjerovatno koliko je sansi stvorio veceras.

avatar
Bambulica
Tuesday, 10.12.2019
22:41

Origi definitivno mora prije Firminja., čovjek ne zna gdje je., al je izgleda Klopov miljenik., Origi je trenutno mnooogo opasniji i u mnogo boljoj formi.

avatar
_mladen_
Tuesday, 10.12.2019
21:56

Keita brate svi smo te cekali kao sunce, dao je novu dimenziju Liverpulu i napade kroz sredinu. Dva meca odlicna, samo neka ovako nastavi. Salah promasio sve zivo, a onda postigne onakvu golcinu, sta reci, mada ni Mane nije bio nista bolji. 😃 Mene najvise raduje njihova igra, koja se u pravo vreme popravlja. Mreza opet sacuvana, Alisonu svaka cast, prava sigurnost na golu. Svaka cast momci, prava masinerijaaa su.

avatar
RaZZoR (6x)
Wednesday, 11.12.2019
00:29

Uvijek ovako bude, dok traje grupna faza sve nesto djeluje slabasno od onoga sto smo navikli, cim prodjemo grupu sameljemo sve redom.

avatar
äxwell
Tuesday, 10.12.2019
21:54

Au kakva pobjeda,kakav tim,kakva igra! Mi to jednostavno moramo na tezi nacin, pa da bude sladje. RB igrao kao pod dopingom, ali Lvp je pokazao ko je sef grupe i iskusno pripitomio bikove. Za mene licno, ovo je najimpresivnija pobjeda ove sezone u svim takmicenjima. Definitivno.

avatar
Liverpul Crna Gora
Tuesday, 10.12.2019
22:02

Brutala partija, jer se Salzburg preopasan tim. Nevjerovatna partija odbrane, Mane, covjek gazi. Svaka im cast svima.

avatar
Kralj Stiven
Tuesday, 10.12.2019
21:48

Sta znaci kad je na golu sigurni Alison,kada se potpuno oporavi bice na nivou kao i prosle sezone ( najbolji na svetu ).Odlicna utakmica za gledanje moglo je da bude mnogo vise golova.Salah se ispromasivao,ali nadoknadio majstorijom.Robertson masina !