Loša lošu stiže - Barsa osakaćena kao Liverpul!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.11.2020.
16:30
Izvor: Sportske.net

Šta se ovo dešava?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Kao što znate, Đerar Pike i Serhi Roberto su doživeli povrede na meču protiv Atletiko Madrida, ali to nije sve, jer je na Kamp Nou sada prava bolnica.

Stigle su zvanične potvrde, nakon detaljnih pregleda, Serhi Roberto je doživeo pucanje mišića zadnje lože i Barsa je u saopštenju potvrdila da će pauzirati oko dva meseca, dakle do kraja januara.

Što se Pikea tiče, njega čeka još duža pauza, ali će štoper morati da poseti i specijalistu Ramona Kugata kako bi doneo odluku da li treba na operaciju ili ne. Ukoliko operacija nije neophodna, Pike bi u najboljem slučaju pauzirao oko tri meseca, a u najgorem i do pet.

Ni tu nije kraj, Osman Dembele je doživeo lakšu povredu ramena posle pada u duelu sa Karaskom i preskočiće verovatno gostovanje Dinamu u Kijevu, baš kao i Serhio Buskets, koji je tokom pauze doživeo lakšu povredu i vratiće se tek narednog vikenda.

Ansu Fati pauzira do marta, Samjuel Umtiti je van forme i ko zna kada će na teren, a jedina dobra vest je da će se Ronald Arauho oporaviti do narednog vikenda.

To znači da će Barsa u Kijevu imati samo jednog zdravog štopera - Klemena Lenglea, kome će opet morati da pravi društvo Frenki de Jong, dok će pored Pjanića konačno šansu morati da dobiju Riki Puđ ili Karles Alenja, jer nema ko drugi.

Ako pogledamo bilans povređenih, u Evropi je gora situacija samo još u Liverpulu, gde su do kraja sezone u autu Van Dajk i Džo Gomez, TAA se vraća u januaru, Salah ima koronu, a van stroja i dalje su i Tijago Alkantara i Džordan Henderson...

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Sunday, 22.11.2020
21:57

Ne igranje Pikea i Roberta je pokacanje za Barsu. Jos samo i Lengle da se povredi.

avatar
P. S.
Sunday, 22.11.2020
20:32

Kao što znamo do prošlog kola i pobede Barse protiv Betisa od 5:2 niko osim Ter Štegena nije bio povređen. Igrali su i Fati i Busquets i Dembele i Pique i S. Roberto i šta su napravili do tog 9. kola? U 7 utakmica koliko su odigrali ostvarili su 3 pobede, 2 poraza i 2 nerešena rezultata, što sa najnovijim porazom od Atletika zaokružuje najgori start u poslednjih 30 godina, ako ne i duže.

Osnovno pitanje je šta bi Neto, Dest, Umtiti, Arauho, Firpo, Fernandez, Puig, Alenja, De la Fuente, Trinkao i Brajtvajt napravili u tih 8 utakmica? Izgubili svih 8? Nešto ne verujem da bi bilo išta drugačije od skora 3 pobede, 2 nerešena rezultata i 3 poraza jer se u igri apsolutno ništa ne menja ko god da igra i ko god da uđe u igru u 70-om ili 90-om minutu.

Drugim rečima hendikep ove vrste (povređeni i zaraženi igrači) za Barsu nažalost ne postoji, za razliku od Liverpoola koji ima oformljen tim i dobrog trenera i koji će itekako to osetiti.

avatar
BlueBoy84
Monday, 23.11.2020
20:15

Sve zahvaljujući hobitu. Msm na izbor tima. Jad ode biće bolje. Pre toga teško

avatar
Buva
Sunday, 22.11.2020
19:54

Ali tu su Kmesi i Badr

avatar
Mangus
Sunday, 22.11.2020
18:01

U Liverpulu je povredjen i Okslejd Cemberlen