Lopetegi se ne boji, oseća podršku kluba

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.10.2018.
14:49
Izvor: Sportske.net

Real Madrid je u seriji slabih rezultata, pa je budućnost španskog stručnjaka na klupi najboljeg evropskog tima za poslednje tri godine pod znakom pitanja.

EPA-EFE/JAVIER LOPEZ
EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

Povezane vesti

Angažovao je Real ovog leta Julena Lopetegija, kao zamenu za Zinedina Zidana, koji je odlučio da napusti trenersku poziciju nakon trećeg osvojenog trofeja u Ligi šampiona.

Stigao je Lopetegi direktno sa selektorske pozicije u španskoj reprezentaciji, a dogovor sa Realom koštao ga je posla u nacionalnom timu samo dan pred početak Mundijala u Rusiji.

Počeo je porazom od Atletika u Super kupu Evrope svoju epizodu na "Bernabeu", usledile su dobre partije "Los Blankosa", ali je Real uoči poslednje reprezentativne pauze vezao četiri mea bez trijumfa i postignutog pogotka, pa je sudbina španskog stratega na klupi madridskog kluba dovedena u pitanje.

Mediji su mu već pronašli i zamenu, navodno je Perez spreman da na mesto šefa struke postavi Antonija Kontea, ali Lopetegija glasine ne dotiču, on oseća podršku od strane kluba i ne boji se otkaza.

"Glasine o mom izuzeću? Osećam se dobro, bez ikakve sumnje. Ja sam trener Real Madrida, kluba u kojem su očekivanja velika pa sa tim glasinama morate da živite.

Osećam li podršku kluba? Apsolutno. Smiren sam i fokusiran na svoj posao. Ne isčekujem svoju smenu već meč sa Levanteom. Ostale stvari su van moje kontrole. Ne posvećujem pažnju ovome jer nam neće pomoći da dobijemo Levante
", izjavio je Lopetegi.

Dakle, španski stručnjak smatra da mu pozicija na "Bernabeu" nije ugrožena, videćemo kako će "Los Blankosi" proći u duelima sa Levanteom i Viktorijom Plzenj, a onda 28. oktobra sledi "El Klasiko", koji bi mogao da zapečati Lopetegijevu sudbinu na klupi aktuelnog prvaka Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 19.10.2018
17:55

Nije on kriv. Dali su mu tim u tranziciji. Pa i Zidan je bio treci prosle sezone, on nece gore od toga, tj. i da hoce u spaniji ne moze. Ko god da je trener Real trofej nece videti naredne 3,4 godine. Smena generacije neophodna. 5,6 igraca od trenutnih treba samo da zadrze.