Lopetegi protiv igranja utakmica u SAD

Autor: Beta Beta
petak 14.09.2018.
23:59
Izvor: Beta

Trener fudbalera Real Madrida Julen Lopetegi kritikovao je danas planove da se jedna prvenstvena utakmica odigra u SAD, rekavši da to podriva domaći šampionat.

EPA-EFE/JAVIER LOPEZ
EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

Povezane vesti

Španska prva liga nedavno je potpisala 15-godišnji ugovor sa medijskom kompanijom Relevent, u cilju promocije fudbala i svojih brendova u inostranstvu, a prema kome bi jedna prvenstvena utakmica trebalo da se odigra u SAD.

Uprava španske lige je u utorak tražila dozvolu od Fudbalskog saveza (RFEF) da Đirona i Barselona odigraju utakmicu u Majamiju, 26. januara.

"Ne želim da se to dogodi. To neće doprineti ujednačenom takmičenju. Sve ekipe bi trebalo da igraju na istim stadionima", rekao je Lopetegi, preneli su britanski mediji.

Dozvolu za odigravanje utakmice treba da izdaju Fudbalski savez Španije, Fudbalski savez SAD, Evropska fudbalska unija (Uefa) i Konfederacija Severne, Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Predsednik RFEF Luis Rubijales nedavno je govorio protiv ideje o utakmici u SAD.

Takođe, tim planovima se protivi i Udruženje španskih fudbalera. Posle sastanka u ponedeljak, saopšteno je da će fudbaleri doneti konačnu odluku da li će se utakmica igrati u SAD.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Saturday, 15.09.2018
02:57

Pa ko nije protiv ovoga nije mi jasno? Samo ovi sto ce pare dobiti.