Lopetegi: "Pikeovo ponašanje je vrlo dobro"

Autor: Beta Beta
utorak 03.10.2017.
15:53
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi rekao je danas da je Djerar Pike motivisan za nastupe u državnom timu, uprkos tome što je fudbaler Barselone podržao referendum za nezavisnost Katalonije.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Selektor je pozvao reprezentativce da se koncentrišu na fudbal, uprkos krizi koja je nastala posle referenduma u nedelju.

Navijači u Madridu juče su zviždali Pikeu na treningu reprezentacije, koja se priprema za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Španija će igrati protiv Albanije 6. oktobra u Alikanteu, a tri dana kasnije protiv Izraela na gostujućem terenu.

Pike je glasao na referendumu o nezavisnosti Katalonije i kritikovao je policijsko nasilje nad biračima, a navijači su juče od njega tražili da napusti reprezentaciju.

Lopetegi je španskom radiju Kope rekao da je Pike i dalje motivisan, uprkos uvredama navijača.

"Pikeovo ponašanje u reprezentaciji je uvek bilo veoma dobro", naveo je selektor Španije.

On je dodao da igrači imaju pravo da privatno izražavaju svoje stavove, ali da moraju da pokušaju da izbegnu učešće u neprijatnoj situaciji koju je izazvao referendum.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barcelonista
Tuesday, 03.10.2017
18:51

Uvjek je igrao najbolje sto je mogao za Spaniju, sramota da bilo ko kaze drugacije!

avatar
ixyco96
Tuesday, 03.10.2017
18:37

apsolutno je u pravu covek..zasto bi navijace i sve ostale bilo briga da l' on zeli nezavisnost ili ne,naravno sve dok to bude profesionalno i ne utice na spansku rep.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 03.10.2017
17:40

ovde neki govore da su samo katalonci zasluzni za uspehe Spanije iz 2008-2012. e pa ovako-Iniesta je iz Albacete(mesto Fuentabilla), David Silva i Pedro sa kanarskih ostvra ,Torres i Kasiljas iz Madrida,Villa iz Asturije,Ramos iz Andaluzije,Xabi Alonso i Martinez iz Baskije,Arbeloa iz Salamanke. tako da nisu samo Katalonci zasluzni

avatar
Don Andres
Tuesday, 03.10.2017
17:10

prvo da kazem da mislim da je lik totalni panj i ispodprosjecan fudbaler. e sad, nije mi jasno sto se madridisti cepaju u vezi njega. decko ima svoje stavove i iznosi ih. kad to radi ronaldo, koliko god glupi bili, onda je on iskren. kad radi ovaj onda mu to ne treba, moze da precuti itd. momak je katalonac, ponosan je na to i podrzava nezavisnost katalonije skoro deceniju. ali uvijek je bio profesionalac i davao sve kad je igrao za reprezentaciju. uvijek se odazivao na pozive, nije zabusavao, cak i sa ramosom imao sjajne odnose u reprezentaciji da ista ne bi trpjela zbog njih. ljudi ovde ne razumiju nista o odnosima u spaniji ne znaju nista o istoriji spanije, samo znaju da ostrasceno komentarisu jer kataloniju izjednacavaju sa kosovom. katalonija nije kosovo. katalonija je imala nezavisnost prije vise od 1000 godina. i zajedno je sa kraljevinom kastiljom kreirala kraljevinu spaniju. katalonci imaju svoj jezik, svoju kulturu, razvijenu privredu i ekonomiju. imaju sve preduslove da budu zasebna republika i trebaju biti. samo istorijsko nasledje im daje pravo na to. a ona sramota koju je u nedelju radila spanska vojska i policija ce se dugo prepricavati. onakvom nasilju nije mjesto u modernom drustvu. da je srbija probala nesto slicno kad je crna gora raspisala referendum bili bi bombardovani u roku 48 sati. posto je spanija u pitanju to je nekako njihovo unutrasnje pitanje i niko ne zeli da se mijesa. zapadnjacki licemjeri..

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 04.10.2017
05:48

koji je to drugaciji jezik u Kataloniji? ili je to samo jedna vrsta dijalekta Spanskog koja se govori i u oblastima Valensije i u Andori, razlika je kao Srpski i Hrvatski. Kosovo i Katalonija ne mogu biti isto jer su nezavisnost Kosova trazili Albanci koji imaju potpuno drugaciju kulturu,shvatanja ,poglede na svet, i u vecini slucajeva su druge veroispovesti u odnosu na Srbe. Katalonci dele poreklo sa ostalim narodima na Pirinejskom poluostrvu. i u Kataloniji i u Spaniji se vodi isti nacin zivota,ista kultura(u pogledu muzike,umetnosti itd.). to je samo par bogatasa i politicara zbog licnih ciljeva i koristi, ispralo mozak obicnom narodu sa nezavisnoscu . a takvi projekti su uglavnom osudjeni na propast.

avatar
Don Andres
Wednesday, 04.10.2017
12:52

razlika je kao srpski i hravatski a hrvati eto imaju nezavisnost recimo. u kataloniji i spaniji se nikako ne vodi isti nacin zivota, nemaju istu kulturu, imaju kulturoloske veze iz proslosti ali to je to. potpuno drugaciji senzibilitet imaju. ti bogatasi mora da su besmrtni jer katalonci zele nezavisnost evo vec vjekovima unazad. mogu misliti kakvo misljenje tek imas o kurdima i njihovoj samostalnosti koja bi se trebala desiti takodje. (;

avatar
Loord Bobinjoo!
Wednesday, 04.10.2017
10:38

A Messijevi stavovi su pametni a ?

avatar
P. S.
Tuesday, 03.10.2017
16:56

Moram priznati da bi mi bilo jasnije Pique-ovo zalaganje za ostanak Katalonije u Spaniji, a ne za otcepljenje, gledano iz ugla kluba i samog igraca, ali dobro, njegovi motivi su njegova stvar. Sto se tice njegovog zalaganja u dresu reprezentacije ono je uvek bilo vece do jednako zalaganju u dresu Barse i za to mu niko nista ne moze prigovoriti. Druga je stvar sto ja njega odavno ne bih zvao u reprezentaciju, ali iz cisto fudbalskih, a ne politickih razloga.