Lokomotiva slavi portugalskog heroja, Pejčinović je prvak Rusije!

Autor: Nikola Miloradović
subota 05.05.2018.
17:33
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Lokomotive slavili su na svom stadionu u susretu 29. kola protiv Zenita iz Sankt Petersburga i tako i matematički obezbedili titulu u ruskoj Premijer ligi.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Lokomotiva je na "RZD Areni" dočekala ekipu Zenita, a slavili su 1:0 (0:0) golom u poslednjim minutima susreta.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, obe ekipe su igrale oprezno, ulog je bio veliki, kako je Lokomotivi pobeda bila potrebna za osvajanje titule, dok bi Zenit pobedom ostao i igri za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Gosti iz Sankt Petersburga su bili nešto bolji u prvih 45 minuta, ali nisu stvorili konkretnu priliku pred golom domače ekipe.

U nastavku je Lokomotiva zaigrala nešto bolje i konkretnije, prepustili su loptu rivalu, ali su imali ozbiljnije prilike.

Ipak, nisu uspevali da savladaju Lodigina, sve do 88. minuta utakmice.

Tada je Ignatjev sjajno centrirao sa desne strane, lopta je stigla do Edera, a Portugalac je maestralno odreagovao i smestio loptu u mrežu Zenita za veliko slavlje na tribinama. Portugalski napadač ne može da se pohvali velikim brojem golova u svojoj karijeri, ali može da se pohvali da je rešio finale Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. godine, kao i da je doneo titulu moskovskoj Lokomotivi u Rusiji, treću u istoriji kluba.

Zenit do kraja susreta nije uspeo ozbiljnije da pripreti, te je Lokomotiva slavila i okitila se titulom prvaka Rusije. Treba dodati da je dres novog prvaka Rusije u drugom poluvremenu nosio i srpski internacionalac Nemanja Pejčinović.



Zenit je tako izgubio šanse da se domogne Lige šampiona, te je jasno da će se rastati sa Robertom Manćinijem na kraju sezone.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 05.05.2018
17:57

Mora da dobije poziv! Ne zezam se, treba sacuvati one opasne bolivijske napadace:-D

avatar
MDzemail
Saturday, 05.05.2018
17:37

Bravo Pejcinovicu, da nije tebe ovi ništa ne bi uradili.