LN (GRUPA 3) - Portugalci neće braniti trofej, Hrvati u poslednjem kolu za opstanak

Autor: Milovan Longinov
subota 14.11.2020.
22:45
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo je bilo večeras.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Francuske pobediila je u gostima selekciju Portugala rezultatom 1:0, dok je Švedska kao domaćin bila bolja od Hrvatske - 2:1.

I Fernando Santos i Didije Dešan izveli su danas najjače sastave, jer je ovo i bila utakmica za prvo mesto u grupi, pred poslednje kolo.

Portugal: Patrisio - Kanselo, Fonte, Dijas, Gereiro - Pereira, Karvaljo - Fernandes - Feliks, Bernardo Silva, Ronaldo.

Francuska: Ljoris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandes - Kante, Pogba, Rabio - Grizman - Koman, Marsijal.

Iako u prvom poluvremenu nije bilo golova, bilo je šansi na obe strane. Već u šestom minutu Ronaldo je prvi put testirao Ljorisa, koji je odbranio njegov udarac.

Francuzi su uzvratili u 12. minutu, Marsijal je bio u lepoj poziciji da ugrozi Ruija Patrisija, ali je on još bolji od Ljorisa. Francuzi su pripretili i u 19. minutu, Rabio je šutirao glavom posle kornera, ali preko gola. U 27. minutu, nova šansa za Marsijala, ali je Patrisio ponovo fenomenalan, pa je i dalje bez golova.

Napadač Mančester Junajteda je do poluvremena imao još dva pokušaja, ali nije uspeo da pogodi u metu.

Što nije uspeo Marsijal u prvom, jeste Ngolo Kante u 54. minutu. Adrijen Rabio je šutirao iskosa sa leve strane, Patrisio je odbranio, ali je na odbijenu naleteo Kante i lako pogodio za 0:1.

Samo tri minuta kasnije Pol Pogba je mogao da reši dileme oko pobednika, ali je njegov udarac ponovo sjajno zaustavio Patrisio.

Portugalci su proigrali nakon toga, imali su dve odlične prilike, preko Fontea, a najbolju u 76. minutu kada je Ljoris fenomenalno odbranio pokušaj Mutinja.

baner

U drugom meču ove grupe, Šveđani su na svom terenu pobedili Hrvatsku rezultatom 2:1.

Šveđani su u prvom poluvremenu stekli dva gola prednosti, u 36. minutu pogodio je Kuluševski, a u nadoknadi i Danielson.

Upravo je Danielson u 82. minutu postigao autogol za konačnih 2:1, ali su Šveđani sačuvali vođstvo i izjednačili se sa Hrvatima sa tri boda.

O ispadanju u nižu diviziju odlučivaće mečevi Francuska - Švedska i Hrvatska - Portugal, dok na vrhu nema dileme. Francuzi su overili prvo mesto, imaju 13 bodova, i bolji međusobni duel od Portugalaca koji imaju 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bádr Hari
Saturday, 14.11.2020
23:48

Nek vidi izlizani kako moj idol Messi uništio Paragvaj pre par dana, e tako se igra protiv velikih timova. 😂😂😂

avatar
Bádr Hari
Saturday, 14.11.2020
23:47

Moj idol Messi pokazao pre neki dan protiv moćnog Paragvaja nebeskom skakaču kako se igra protiv velikih timova. :D

avatar
Badr Hari
Saturday, 14.11.2020
23:46

Jak je Portugal, trenutno mozda i najjaci u Evropi, pa bi sa 11 igraca verovatno dobili Francuze bez problema. Ali sa 10 igraca da igraju za izlizanog i protiv Francuza istovremeno malo je previse i za ovako jak Portugal. I protiv Andore im je bilo duplo lakse da zabiju 6 golova negoli da izlizanom napakuju i taj jedan, makar iz ofsajda. :D