LN - Dve reprezentacije u višem rangu, evo ko je ispao

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.10.2018.
20:13
Izvor: Sportske.net

Evo kako stoje stvari pred mečeve odluke koji će biti na programu u novembru.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Nakon oktobarskih utakmica u UEFA Ligi nacija možemo da kažemo da je odigrano dve trećine takmičenja po grupama.

Reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u Podgorici i remi u Bukureštu tako da se i dalje nalazi na pol poziciji u Grupi 4 Lige C.

Kakva je situacija u ostalim ligama i grupama?

Ono što možemo već sada da kažemo jeste da su dve reprezentacije obezbedile plasman u više divizije, a isto toliko ih je ispalo u niže lige.

Gruzija je osvojila prvo mesto u Grupi 1 Lige D i u sledećem ciklusu gledaćemo je u višoj diviziji. Veliki uspeh ostvarila je i selekcija Ukrajine koja je osigurala plasman u Ligu A.

U Ligu B ispale su selekcije Islanda i Poljske i upravo bi ove reprezentacije mogle da budu potencijalni rivali "Orlova" u sledećem ciklusu takmičenja, pod uslovom da Srbija osvoji svoju grupu u Ligi C.

Na dobrom putu da overe plasman u više lige nalaze se selekcije BJR Makedonije, Izraela, Finske, Rusije i Bosne i Hercegovine, ali ćemo na rasplet sačekati do kraja novembra.

Podsećamo, plasman u Ligi nacija odrediće pozicije evropskih selekcija na žrebu za kvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Više o tome mogli ste da čitate OVDE!

Takmičenje po grupama biće kompletirano u novembru. Narednog leta igraće se za trofej, a plej-of Lige nacija kroz koji bi neke reprezentacije mogle da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo uslediće po završetku kvalifikacionog ciklusa, odnosno na jesen 2019. godine.
         

       

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke