Ljungberg tražio da ga "smene", Pep natuknuo ko je novi trener?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 16.12.2019.
10:51
Izvor: Sportske.net

Arsenal je u rasulu, nikome nije jasno šta se događa, Šveđaninu preselo sedenje na klupi, klub mora da preseče u narednih par dana...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Posle poraza od Sitija, Ljungberg je zatražio od kluba da imenuju novog trenera i saopšte planove. On i nema stručni štab koji je otišao sa Emerijem, pomaže mu Per Mertesaker koji je u stvari direktor škole fudbala i radi sada dva posla.

Ovako ne ide, jasno je da je klub pogrešio što je smenio Emerija pre nego što se dogovorio sa novim trenerom. Bord tvrdi da je razgovarao sa desetak trenera, ali su i dalje neodlučni.

"Nije mi jasno šta čekaju, koliko im treba vremena da intervjuišu kandidate. Oni su već izgubili sezonu, bacili su je, a još nije ni Božić"
, kaže nekadašnji kapiten Liverpula, Džejmi Karager.

I ostali komentatori smatraju da je nedopustivo šta je petorka koja odlučuje napravila od kluba, navijači su očajni jer na neki način, svejedno je ko će sesti na klupu, sa ovakvim odsustvom bilo kakvog plana i organizacije.

Izgleda da većina u upravi naginje ka Arteti, što je na neki način potvrdio i njegov šef Pep Gvardiola.

"Ne mogu da pričam o čemu smo razgovarali, to nije korektno. On je važan deo Sitija, ako se dogodi ono što očekujete, dogodilo se, ja tu ne mogu ništa", kaže Pep za svog pomoćnika.

Arteta izgleda želi posao, ako mu bude garantovan dugogodišnji ugovor, kao i date garancije da će moći da sprovede svoju strategiju.

Izgleda da je i on svestan da se Siti neće odlučiti za njega, ako Gvardiola ode, već da će klupa biti ponuđena, možda već na leto, Maurisiju Poketinu.

Osim Artete, u najužem krugu kandidata ostao je Vieira, kao i Anćeloti, ali njih dvojica imaju manje šanse od Artete, sa kojim se noćas pregovaralo.

Da li je nađen dogovor videćemo možda već danas...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke