Ljujićev projektil za remi Velingtona

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.01.2018.
19:40
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler Matija Ljujić oduševio je navijače Velingtona u svojoj tek drugoj utakmici u dresu novozelandskog kluba.

fkzalgiris.lt
fkzalgiris.lt

Povezane vesti

Tim koji je do Ljujićevog dolaska u prethodna dva meseca osvojio samo dva boda, u tri dana uz dva nastupa Ljujića ostvario je pobedu i remi.

Velington je prvo u sredu slavio protiv Melburna sa 2:1, da bi tri dana kasnije odigrao nerešeno sa ekipom Zapadnog Sidneja 1:1.

U utakmici na "Vestpak stadionu" u Velingtonu, Zapadni Sidnej je došao do vođstva u 28. minutu preko Santalaba. Ljujić je na teren izašao u drugom poluvremenu i u 75. minutu doneo je bod svom timu. On je prihvatio odbijenu loptu na polovini terena, krenuo je ka golu protivnika i sa 25 metara snažnim udarcem levom nogom pogodio mrežu golmana Janjetovića, pogotkom koji će sigurno biti u konkurenciji za najlepši gol sezone A-lige.

Podsećamo da je pre godinu dana, dok je nosio dres Žalgirisa, pogodak srpskog veziste protiv Stumbrasa bio proglašen za najlepši gol sezone u litvanskom šampionatu. Veliki doprinos u ostvarivanju remija protiv Zapadnog Sidneja imao je i iskusni centarfor Andrija Kaluđerović, koji je odigrao kvalitetno svih 90 minuta.

Matija Ljujić je ove nedelje postao član novozelandskog Velingtona, a u svojoj karijeri nosio je dresove Teleoptika, Rada i Žalgirisa. Narednu utakmicu Velington će odigrati kroz sedam dana na gostovanju protiv Njukasl Džetsa.

Velington je trenutno poslednjeplasirani sa 11 osvojenih bodova na 15 mečeva, a šestoplasirani Zapadni Sidnej, koji se nalazi na poslednjoj poziciji koja vodi u plej-of, mu beži osam bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke