Ljaja pogurao Romu, Napoli drži korak!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 08.02.2015.
16:55
Izvor: Sportske.net

Favoriti slavili u popodnevnim mečevima, Rimljani su na -7 od Juventusa, Napolitanci učvrstili treću poziciju. Remi u Đenovi, zlatni bodovi za Empoli...

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Roma se mučila u prvom poluvremenu na Sardiniji, Kaljari čekao šansu iz kontre, najbolju šansu imao je mladi Verde.

Ovaj fudbaler je u finišu prvog dela sjajno asistirao Ljajiću koji osmim golom u šampionatu dovodi "Vučicu" do prednosti.

Brkić je bio nemoćan.

U nastavku pritisak Kaljarija, dve velike šanse je propustio Hrvat Čop.

Kazna je stigla u finišu, Verdi je centrirao, Paredes na drugoj strani, sjajan udarac, 2:0.  U poslednjim sekundima, debitant Mpoku postiže prvenac za Sarde, ali nije bilo vremena, na kraju pobeda gostiju.

Bodovi putuju u Rim, "Vučica" čuva nadu, i dalje su na -7 u odnosu na Juventus.

Vatren početak na "Marasiju". Pod Lanternom je bilo tih kada je već u drugom minutu Aćerbi savladao Vivijana, posle greške De Silvestrija u markaciji.

Nekoliko minuta kasnije, Eder je izjednačio, omaleni Brazilac je nadskočio Vrsaljka, 1:1. I jedni i drugi imali su priliku da povedu, novajlija Munjoz na jednom i Flokari dva puta na drugoj strani nisu bili precizni.

I nastavku je najbolju priliku da donese pobedu Đenovljanima imao Eder, ali na drugoj strani je Flokari nastavio seriju promašaja. Na kraju podela bodova, Sampdorija nije u formi u 2015. i borba za treće mesto je sve dalje.

Napoli je brzo stigao do prenosti protiv Udinezea, Mertens i Gabijadini su savladali Karnezisa, ali umesto da dotuku "Zebrete" Napolitanci su posle greške Rafaela primili gol. Doduše par minuta pre toga je Brazilac spasao siguran gol, šansu je imao njegov zemljak Alan.

Sve dileme je posle sat vremena otklonio Tero, posle protivničkog, Francuz je savladao i svog golmana. Lopta ga je posle slobodnjaka Martensa pogodila promenila pravac i završila iza leđa Karnezisa.

Benitezov tim je pobegao rivalima, čuvaju treće mesto, nije ni daleko drugoplasirana Roma.

Veteran Masimo Makarone je posle pola sata doveo Empoli u vođstvo protiv Ćezene. "Maks" je prevario Kranjca i matirao Lealija.

U nastavku tačka na nadanja Ćezene, zlatne bodove Empoliju doneo je Sinjoreli posle nešto manje od sat vremena. Ćezena je posle dve pobede zaustavljena, uz otpisanu Parmu svakako je najveći kandidat za Seriju B.

U matine terminu Fiorentina je u meču punom preokreta slavila protiv Atalante.

Inter večeras dočekuje Palermo, sutra kolo zatvaraju Lacio i Đenova.

Golove iz mečeva Serije A možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Il Principino
Sunday, 08.02.2015
19:02

Ne znam da li ste primjetili ko prati Romu i kalco, ali Adem Ljajic je bukvalno svaku od zadnjih 7-8 utakmica spasio, ili donio pobjedu ili makar bod. Decko je veliki talenat i ima neverovatnu tehniku! Nije ni cudo sto igra u prvu postavu Rome sa Totijem, Iturbeom, Zervinjom itd. Svejedno, Roma nema sanse za scudetto, Juve bez konkurencije, tu je borba za drugo mjesto Napoli i Roma.