Liverpulu i Super kup posle penala!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 14.08.2019.
23:44
Izvor: Sportske.net

Na stadionu Bešiktaša u Istanbulu nakon boljeg izvođenja penala ekipa Liverpula stigla do novog trofeja.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Liverpul je osvajač Super kupa Evrope pošto je danas savladao Čelsi, osvajača Lige Evrope, nakon boljeg izvođenja penala. Nakon regularnog dela bilo je 1:1 (0:1), nakon produžetaka 2:2, a u penalima je bilo 5:4 za Liverpul.

Liverpul je imao više loptu u svom posedu na startu utakmice, imao i više stvorenih akcija koje su bile opasne po golmana Arizabalagu, ali promene rezultata nije bilo.

Imao je Salah jednu dobru šansu u 16. minutu kada mu je Kepa odlično odbranio udarac, a nakon toga daleko bolja igra Čelsija.

Igrao se 22. minut kada je Pedro opalio po lopti i pogodio prečku, to je bila prva prilika za Čelsi na meču, a do kraja poluvremena su se ređale situacije ispred gola Liverpula.

U 36. minutu promena rezultata, Pulišić je uspeo da uposli Olivijea Žirua koji izlazi 1 na 1 sa golmanom Adrianom i pogađa gol za 1:0 za pobednika Lige Evrope.

Do kraja poluvremena još jedan gol u mreži Liverpula, ali je pogodak Pulišića poništen zbog ofsajda.

Nastavak donosi daleko bolju igru Liverpula, a gol već u 48. minutu. Firmino koji je zamenio Čembrlejna već na samom startu drugog poluvremena je odlično počeo, napravio šansu za Manea koji pogađa za 1:1.

Nekoliko dobrih akcija Liverpula, Salah je imao dobru šansu u 75. minutu, u nastavku akcije Van Dajk pogađa i prečku i stativu nakon istog udarca i odbrane Kepe, izgledalo je veoma opasno u tim trenucima po Čelsi.

Stefani Frapar
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Ipak, do promene rezultata nije došlo, iako je bilo opasnih akcija na obe strane. Makar do kraja regularnog dela.

Onda su usledili produžeci, a Liverpul je stigao do gola već u 6. minutu.

Mane je presekao loptu upućenu unazad od strane vezista Čelsija, krenuo je napred, dodao do Firmina koji mu odmah vraća povratnu, a Sadio Mane je uspeo da postigne sjajan gol za vođstvo Liverpula.

Tri minuta kasnije šansa za Čelsi, Adrian je odlično reagovao nakon šuta Abrahama i dokazao da je dobro pojačanje za Liverpul.

navijac
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Čelsi je stigao do penala samo minut nakon tog detalja. Abraham je obišao Adriana, sudija Frapar je videla kontakt, a Žoržinjo je postigao gol za 2:2 u 100. minutu. Krajnje diskutabilno dosuđen penal, mora se priznati.

Fantastičnu priliku imao je Čelsi da stigne do novog vođstva, Pedro je odlično prošao po desnoj strani, uposlio Abrahama koji je pucao par santimetara pored gola.

U 113. minutu utakmice nova šansa za Čelsi, Abraham ostavlja loptu Mauntu koji šutira, ali mu Adrian brani, a samo par sekundi kasnije Pedro gađa ugao i bio je baš blizu.

Kako se kraj bližio, bilo je jasno da i jedni i drugi čekaju penale koji će odlučiti pobednika, što se i desilo.

Evo i kako je izgledala serija penala:

1. Firmino pogađa; Žoržinjo ponovo siguran;
2. Fabinjo u sam ugao; Barkli cepa mrežu;
3. Origi pogađa, Kepa imao loptu na ruci; Maunt fantastičan;
4. Aleksander-Arnold dobar, Kepa opet dotakao loptu; Emerson po sred i u mrežu;
5. Salah rutinski; Abrahamu brani Adrian!

Liverpul: Adrian - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson (Arnold) - Milner (Vajnaldum), Fabinjo, Henderson - Salah, Čembrlejn (Firmino), Mane (Origi).

Čelsi: Kepa - Aspilikueta, Zuma, Kristensen (Tomori), Emerson - Žoržinjo, Kovačić (Barkli), Kante - Pedro, Pulišić (Maunt), Žiru (Abraham).



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak