Liverpul probio Mojesov bunker, Slimani spasao Lester poraza, ludnica u Svonsiju

Autor: Boban Filipović
subota 26.11.2016.
18:04
Izvor: Sportske.net

'Redsi' u finišu došli do pobede portiv Mojesovih 'Crnih mačaka', 'Lisice' u nadonadi izbegle poraz, na 'Libertiju' palo čak devet golova!

BETA/AP Photo/Clint Hughes
BETA/AP Photo/Clint Hughes

Povezane vesti

Mojesova 'autobus' taktika je davala rezultat na 'Enfild Roudu' sva do 15 minuta pre kraja meča kada je bunker gostiju sa severoistoka probio Divok Origi.

Belgijski napadač, koji je u finišu prvog dela igre ušao umesto povređenog Kutinja, je solo-akcijom rešio pitanje pobednika, pošto je udarcem iskosa sa desne strane postigao jedini gol na meču. Lopta je odskočila ispred Pikfoda i završila u mreži.

U sudijskoj nadokandi Džejms Milner je sa kreča overio pobedu i postavio konačnih 2:0.

Trijumf Liverpula je apsolutno zaslužen, 'Redsi' su imali gotovo 80% vremena loptu u svom posebu, uputilo preko 20 udaraca ka golu, a sa ova tri boda su privremeno zaseli na čelo tabele.

Marko Grujić danas nije bio ni u protokolu.

Lester se izvukao protiv Midslbroa, šampion je izvukao bod u četvrtom minutu nadokande.

Alvaro Negredo je doveo goste u rano vođstvo, Rijad Marez je poravnao sa penala do odlaska na odmor, dvadesetak minuta pre kraja Negredo svojim drugim golom na meču vrati prednost Borou, ali u 94. minutu novi penal za domače, Islam Slimani pogađa sa 'bele tačke' za konačnih 2:2.

Svonsi i Kristal Palas su odigrali lud meč koji je obilovao preokretima na 'Libertiju', palo je čak devet golova, na kraju bodovi ostali u Velsu, na semaforu je pisalo impresivnih 5:4.

'Labudovi' su 15 minuta pre kraja imali dva gola prednosti, ali onda dozvoli sebi da za manje od deset minuta prime tri komada, i kada se činilo da će bodovi otputovati u prestonicu Fernando Ljorente sa dva gola u nadoknadi vremena donosi trijumf Velšanima.

Inače, Palas je poveo preko Vilfreda Zahe nakon 20 minuta igre, Gilfi Sigurdson je poravnao rezultat deset minuta pre odlaska na veliki odmor, a Leroj Fer sa dva gola u razmaku od dva minuta sredinom drugog poluvremena donosi dva gola prednosti Svonsiju. Onda Džejms Tomkins u 75. minutu smanjuje na 3:2, pa je Korkovim autogolom rezultat poravnat, a samo dva minuta kasnije Kristijan Benteke donosi novi preokret.

Ipak, "Kralj lavova" izrasta u heroja na opisan način, a 'Labudovi' se ovom trijumfom pomeraju sa dna tabele.

Hal Siti i Vest Bromvič Albion su podelili plen, bilo je 1:1.

MekOli je doveo goste u vođstvo u 34. minutu, Doson je u 72. postavio konačan rezultat.

Današnji program zatvara se gradskim derbijem između Čelsija i Totenhema na 'Stamfrd Bridžu', a podsećamo da je na premijeri 13. kola Mančester Siti na krilma Kuan Aguera slavio u Barnliju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Demon
Sunday, 27.11.2016
02:30

Ne pomaze ni mesarska taktika danas 8-1-1 Sanderlenda u reziji Mojesa najvece trenerske prevare ikada. Koga god trenirao gubice od Liverpoola. Oridji zverina uvek sam verovao u njega.

avatar
Adam Lallana
Saturday, 26.11.2016
22:37

Nadam se da nije skupo plaćenja pobeda. Kako zna ovaj Klopp kad treba šta da radi. Origi,Firmino savršeno odigrano!

avatar
miki1108
Saturday, 26.11.2016
19:42

Glupi Liverpul ! Gol u prvom ne mogu da daju !

avatar
Vernes Delic
Sunday, 27.11.2016
00:51

Ma to zbog kladionica hahahahah

avatar
Chella_ynwa
Saturday, 26.11.2016
19:36

Au, kako teska utakmica, mnogo vazna pobeda. Ne secam se kad je poslednji put neka ekipa napadala Liverpul, svi se brane pa sta bude.nJedino brine povreda Kutinja.

avatar
Klop&theKop
Saturday, 26.11.2016
19:34

Bravo L'pool, ali velika steta za Kutinja :(

avatar
äxwell
Saturday, 26.11.2016
19:33

Da ne bi te povrede sve bi bilo super i fantasticno al ona nam zasjeni odlican rezultat. Nacin na koji se Sanderlend postavio im je zamalo donio jedan bod. Stari Liverpul bi se danas utopio u sivilo i sigurno ne bi uzeo sva tri boda. Al ovo je druga prica. Steta za Kutinja al barem je umjesto njega uskocio veoma motivisani i zeljan dokazivanja Origi. Upravo ce nam Origi biti kljucan u ovom periodu i od njega ocekujem jos golova. Pored ovakvog Origija, Staridz nema sta traziti u prvom timu.

avatar
L F C
Saturday, 26.11.2016
19:20

Solidna igra liverpula, ali bitna je pobeda. Odlicna igra lovrena i firmina kao i dzana. Klop jos jednom pokazao da je odlican menadzer kada je pozvao kada je pozvao navijace da budu jos glasniji, sto nam je pomoglo do pobede. Samo me brine povreda kutinja jer ono nije bilo ni malo naivno.
Y N W A

avatar
delije niksic
Saturday, 26.11.2016
19:19

Vise minuta za Bena Woodburna,momak je sjajan!

avatar
MightyReds
Saturday, 26.11.2016
19:18

Već sam rekao par puta, Mane je jako dobar igrač, lai mnogo sebičan, puno komplikuje. Dobra timska igra, jednostavno nas nije htjelo. MAKE US DREAM! YNWA!

avatar
Realan tip
Saturday, 26.11.2016
19:18

Kakva ludnica u Svonsiju, hahahahaha, zbog ovakvih utakmica je fudbal magicna igra.

avatar
Gorčilo
Saturday, 26.11.2016
19:16

Evo još jedne lepe vesti za nas navijače Liverpula osim pobede, a to je da Kutinjo nije polomio stopalo kako se strahovalo. Ovu vest objavio je Pol Džojs novinar blizak klubu.

avatar
CZYNWA
Saturday, 26.11.2016
19:13

Да ли постоји баксузнији клуб ? Таман нас крене, кад оно останемо без најбољег играча. Надам се да је барем са Фирмином све у реду. Довешће Клоп још некога у јануару, сада је то сигурно, а и Стариџ ће добити шансу. Надам се да Кутињова нога није пукла, јер у супротном га нема пола године што би био велики хендикеп. Ориги показује да може бити озбиљан играч, феноменалан го. Ливерпул показује да има ТИМЧИНУ, ради се колективно и имамо право да се надамо титули, за Стивија ! YNWA !

avatar
(anti)talentovan lik
Saturday, 26.11.2016
19:13

2. uzastopni clean sheet u PL, lijepo je vidjeti i taj neki manji kontinuitet u odbrani. Ogromna steta sto se tice Kutinja, zaista je izgledalo lose kad je izasao (sto se tice povrede). A Oridjija zaista treba malo vise forsirati, rijetko koji igrac sa 21 godinom ima iskustva i sigurnosti kao on, a potencijal je neosporan kod njega. Mislim da je sa ovakvom igrom top 4 gotovo osiguran...

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 26.11.2016
19:12

Kao sto navijaci Liverpula pisu i na stranim i domacim forumima vrlo emotivna pobeda,osecanja su pomesana.Bitna i teska pobeda,Origi izrastao u heroja prvo gol i posle sjajno zadrzao i proturio loptu Maneu pre penala,Klop pokazao kakav je motivator kada je publika,a i igraci pali posebno zbog Kutinjove povrede i konstantnog sutiranja od strane igraca Sandrlenda kraj aut linije svojim gestikulacijama ih podigao.Cekamo vesti o Kutinju zaista ogromna steta,cestitke Svonsiju i Palasu na utakmici iako nisam gledao rezultat sve govori.

avatar
Thierry Henry 14
Saturday, 26.11.2016
19:12

Kakva ludnica od utakmice u Svonsiju, nije realno. Sam rezultat 5:4 je nevjerovatan, a tek tok utakmice, svonsi gubi jedan nula, pa povede 3:1, pa palas preokrene na 4:3 i na kraju svonsi opet preokrene i pobjedi 5:4. Ako je neko igrao 1, sigurno je par puta vadio tiket iz kante :)

avatar
Vernes Delic
Saturday, 26.11.2016
19:09

Teska pobj.nAli i skupo placenanSteta za cou.nJel nas krene dobro mora nas nesto zakociti ali se nadam da nece cou.biti puno odsutan nIii opet nije bila losa igra samo nas nije htio gol.nNadam se boljem u slj.tekmi nYNWA!!!

avatar
Stari
Saturday, 26.11.2016
19:08

Teško se igra protiv bunkera, to je Klopu izgleda najveći problem, uz ovu povredu Kutinja!!!

avatar
Страхиња Ћиковић
Saturday, 26.11.2016
19:08

Prvo piše da je Origi postigao jedini gol na meču, a u nastavku je Milner postigao još jedan gol :D

avatar
Saturday, 26.11.2016
19:07

Kristal Palas hitno treba da se resava ove cempionship neznalice Pardija,ekipa koja ima kvalitet da napadne 7-8.mesto PL bore se za opstanak SOK,Liverpul je gotovo ako se ispostavi da je Kutinjo slomio nogu ili pokidao ligamente to bi mogao da bude kraj sampionski ambicija...

avatar
Mangus
Saturday, 26.11.2016
19:19

Bice teze, da, ali da je kraj ambicija nije. Pritom ne verujem da je ista polomio, nadam se da je samo par nedelja pauze

avatar
Tuta Bugarin
Saturday, 26.11.2016
19:21

Nadaj se samo da je to kraj sampionski ambicija.

avatar
Скаузерлија
Saturday, 26.11.2016
19:05

Није лоше али мора боље. Драго ми је што је Ливерпул показао да за досадашње резултате није заслужан само Кутињо него цео тим и стручни штаб. И без најбољег играча игра је деловала исто - офанзивно. Одлична партија Ловрена, одлична партија Чана, долична партија Каријуса и одлична партија Фирмина. Лоша партија Вајналдума и Манеа. Ђини се није видео цео меч али океј, Сандерленд се бранио са свих 11 играча, није било простора. Мане најслабији од кад је обукао црвени дрес али и даље допринео пеналом. Ориги показао да се на њега може озбиљно рачунати, поготово на тој позицији левог спољнег нападача. Бен дебитовао и надам се да ће ова се ова победа памтити због тога ако ни због чега другог. Клоп је диригент, тачно зна шта је потребно и у којој дози. Видесте ли оно позивање публике да навија јаче? Тачно је знао у којем периоду је Ливерпулова игра најслабија и додатни буст енергије је извукао кроз навијање. То навијање нам је и донело победу. Повреда Филија брине али мислим да ту рупу може употпунити баш Ориги. Да није те повреде био био апсолутно задовољан данашњим издањем. YNWA!

avatar
Tuta Bugarin
Saturday, 26.11.2016
19:10

Jos samo da dodam, pobjedili smo, a nismo primili gol, napokon!

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 26.11.2016
19:11

Legendo, ovo je Sandarlend kuci, najgora ekipa u PL... Tek treba da se dokazu bez Kutinja. A ako ne mogu bez jednog igraca, onda i ne zasluzuju titulu.