Liverpul odao počast Džordžu Flojdu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 01.06.2020.
19:39
Izvor: Beta

Fudbaleri Liverpula odali poštu ubijenom Afroamerikancu.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula odali su danas poštu Afroamerikancu koji je umro prilikom intervencije policije u Mineapolisu, tako što su se rasporedili oko centra terena i kleknuli na travu stadiona Enfild.

Fudbaleri Liverpula su tu fotografiju podelili na društvenim mrežama uz poruku: "Jedinstvo je snaga" i "Životi crnaca su važni".

Aktuelni šampioni Evrope su tako odali počast Džordžu Flojdu, koji je umro prošlog ponedeljka u Mineapolisu posle intervencije belog policajca.

Policajac je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na Flojdovom vratu, uključujući dva minuta i 53 sekunde pošto je izgubio svest.

Brojni sportisti odali su poštu Džordžu Flojdu, među kojima šestostruki svetski prvak Formule 1 Luis Hamilton, koji je kritikovao ljude iz njegovog sporta koji se nisu oglasili posle smrti Afroamerikanca.

On je dodao da ne podržava one koji pljačkaju i pale zgrade, već samo one koji mirno protestuju.

"Ne može biti mira dok se naše takozvane vodje ne promene",
istakao je jedini tamnoputi šampion u istoriji Formule 1.

Posle te objave oglasila se i njegova ekipa Mercedes, ali i brojni vozači, Šarl Lekler, Lando Noris, Danijel Rikardo, Nikolas Latifi, koji su osudili rasizam i zatražili pravdu za Džordža Flojda.
 
Podršku pokretu za ravnopravnost dao je i fudbaler Borusije iz Dortmunda Džejdon Sančo, koji je tokom jučerašnje utakmice u Bundesligi, posle postignutog gola skinuo dres i otkrio majicu na kojoj je pisalo: "Pravda za Džordža Flojda".

Poštu je odao i fudbaler Borusije iz Menhengladbaha Markus Tiram, a oglasio se i napadač Mančester junajteda Markus Rašford, koji je rekao da "društvo nikada nije bilo ovoliko podeljeno".

Ogorečene tragedijom u Mineapolisu oglasile su se velike zvezde NBA lige, Majkl Džordan i Lebron Džejms, kao i zvezde NFL i drugih sportova, koji traže promene.

Baner 1

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke