Liverpul neće Klopa - Poverenje Rodžersu!

Autor: Beta Beta
utorak 21.04.2015.
14:56
Izvor: Beta

Možda bi Klop i želeo na 'Enfild', ali čelnici Liverpula se ipak drže svog izbora.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Uprava fudbalskog kluba Liverpul nema nameru da otpusti trenera Brendana Rodžersa, preneli su danas britanski mediji.

List Liverpul Eho preneo je da će uprava kluba izaći u susret Rodžersovim željama po pitanju letnjeg prelaznog roka, uprkos tome što će klub i treću godinu uzastopno završiti bez trofeja, iako je u ekipu prošlog leta uložena značajna svota novca.
 
Posle 33 kola u Premijer ligi Liverpul zauzima peto mesto na tabeli sa 57 bodova, 19 manje od vodećeg Čelsija.

Kako navodi list, vlasnici Liverpula, Fenvej grupa iz Bostona, ne planira da menja trenera, pošto 42-godišnjeg Rodžersa smatraju važnim u dugogodišnjoj strategiji.

"Vlasnici će na kraju sezone analizirati rezultate i osim ako se sledećeg meseca ne dogodi nešto značajno u Bostonu, Rodžersu će biti pružena šansa da nastavi posao u Liverpulu", naveo je list.

Liverpul je u nedelju izgubio od Aston Vile sa 1:2 u polufinalu FA kupa, pa su mediji spekulisali da će Rodžers na kraju sezone napustiti Enfild, a kao njegova zamena pominje se trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop, koji će na kraju sezone napustiti taj klub.

Razočaravajući rezultati u još jednoj sezoni po Liverpul, svakako će usloviti promene u igračkom kadru, već je najavljeno da bi gotovo desetorica prvotimaca mogla da napuste klub. Ipak, očito će kapiten Henderson i menadžer Rodžers dobiti poverenje rukovodstva. 
 
 
Medijima je tokom jučerašnjeg dana prostrujala informacija da je Jirgen Klop izrazio želju da se oproba upravo u Liverpulu, te da ne bi odbio ponudu koja bi stigla sa Enfilda. 
 
Ipak, do nje neće doći očito, ali Premijer Liga i dalje ostaje destinacija koja se pominje kao primarna naredna za nemačkog stratega. 
 
Zanimljivo, spekuliše se da je i Vest Hem izrazio interesovanje, ali je ova informacija veoma brzo demantovana. 
 
Međutim, izvori bliski Arsenalu javljaju da rukovodstvo londonskog tima ozbiljno razmatra mogućnost da se ovog leta zahvali Arsenu VEngeru na dugogodinjoj saradnji i na klupu svog tima dovede harizmatičnog Klopa. 
 
Najveći hipster u fudbalu će biti vrela tema leta, u to nema sumnje. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke