Lista želja navijača Reala - Na čelu "Mesi", odmah iza Srbin, evo ko je nepoželjan!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 20.05.2019.
21:10
Izvor: Sportske.net

Statistika pokazuje da je prva želja navijača Reala fudbaler koji je najsličniji Lionelu Mesiju.

EPA-EFE/MAHMOUD KHALED
EPA-EFE/MAHMOUD KHALED

Povezane vesti

Pedantne statističke analize koje je "Big Data" sprovela sa kompanijom "Driblab" dovode nas do sledećeg zaključka.

Svi znamo da je Mesi unikat i da najverovatnije takvog fudbalera više nikada nećemo videti.

Jedan od najboljih igrača svih vremena, po nekima i najbolji, oduševljava iz sezone u sezonu, jasno je da Barsa uspehe niže ponajviše njegovom zaslugom.

Fudbalski genije, kako je često oslovljavan, želja je svakog kluba, ali je jasno da Argentinac neće napuštati "Kamp Nou", postoji mogućnost samo da se vrati u domovinu na zalasku karijere.

Evropski klubovi će sa Mesijem moći samo da se susretnu kada im Barsa dođe u goste ili kada idu na "Kamp Nou", ali zato iz godine u godinu pokušavaju da pronađu igrača koji makar podseća na zvezdu iz Argentine.

Statistka koju smo pominjali govori sledeće, najsličniji igrač Mesiju je Eden Azar.

Eden Azar Dzef Hendrik Celsi Barnli

Sličnost Azara sa Mesijem je čak 92,7%, blizu su i Mbape sa 91,3%, kao i Mesijev zemljak Serhio Kun Aguero, čija sličnost za Barsinim asom je 91,1%.

Kako se do ovih brojki došlo? Uzeto je sledećih 12 parametara u obzir.

- učešće u utakmici
- golovi postignuti iz upućenih šuteva
- golovi koji se od igrača očekuju po utakmici
- broj upućenih udaraca
- dodiri sa loptom na protivničkoj polovini
- procenat uspešnosti pasova
- pasovi na protivničkoj polovini
- asistencije koje se od igrača očekuju po utakmici
- ključni pasovi
- koliko puta igrač izgubi loptu ili mu je ukradena
- presing nakon gubljenja lopte
- procenat pogođenih šuteva

Dakle, zaključak je da je Real rešen da u svoje redove preseli igrača koji je najsličniji Argentincu, žele sopstvenog Mesija ili makar nešto najbliže njemu.

Što se tiče samog transfera, šuška se da bi Čelsi mogao da ga zadrži do kraja naredne sezone, kako bi izborili kontinuitet u Ligi šampiona, a da će ga potom pustiti da kao slobodan igrač pojača "Los Blankose".

Druga varijanta je da ga sada prodaju, razmimoilaze se u ceni za 20 miliona evra, Real nudi 100, Čelsi traži 120 miliona za igrača sa kojim ima još godinu dana ugovora.

Bilo kako bilo, navijači su dali svoj sudi, pristalice "kraljevskog" kluba žele Azara, a njihova naredna želja je Luka Jović iz Ajntrahta.

Luka Jovic

Očekuje sa da Srbin uskoro pojača redove Madriđana, navijači su sa 34,700 glasova pozdravili ovaj potez, najveća želja Eden Azar, dobio je 53,700 glasova.

Na trećem mestu na listi želja navijača je Kristijan Eriksen iz Totenhema (25,300), zatim Nejmar (16,900), peti je Tangi Ndombele (16,400), dok navijači mahom smatraju da Realu nije potreban Pogba, on je na poslednjem mestu ove liste sa 13,800 glasova.

Dakle, navijači hoće Azara, aminuju angažovanje Jovića, a pre Pogbe bi radije videli i Eriksena i Ndombelea od vezista u klubu.

Nije ni Nejmar dobio mnogo više glasova od Pogbe, ali je i što se Brazilca tiče sasvim jasno, navijači bi radije videli Azara i Jovića na "Bernabeu" od bivšeg igrača Barselone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markyc
Tuesday, 21.05.2019
10:51

Vec sam pisao na ovu temu. Real trazi svog mesija. Nabio im komplekse covek. To se sad mnogo manje vidi jer su uzeli ove silne LS, zasitili su se malo. Skoro nesto je zidan drsko odgovorio novinaru, covek pokazuje frustracije posle tri uzastopne ls, a realno onakav odgovor ne prilici pobedniku.

avatar
El Clásico
Monday, 20.05.2019
22:26

Ali neee, moj idol je 192.7% Mesija. Jedino što ja priznajem je da Mesi ima bolji pregled igre, a sve ostalo je na strani moga idola... 😍😍😍

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 21.05.2019
03:14

pa gde si legendo . nije te bilo od ispadanja Messija od Liverpoola. a sta ti je sa ostalim profilima? hari-xenon-kondogbia-kl-04

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 21.05.2019
03:14

pa gde si legendo . nije te bilo od ispadanja Messija od Liverpoola. a sta ti je sa ostalim profilima? hari-xenon-kondogbia-kl-04

avatar
Rise up
Monday, 20.05.2019
21:17

Azar i jeste najbolji igrac na svetu posle Mesija. I bas je potcenjen kada su nagrade u pitanju. Godinama unazad nikad nije u top 3 ,a itekako je zasluzio.

avatar
RocknRolla
Monday, 20.05.2019
21:39

Ne bih se slozio,Ronaldo je ipak taj koji je najbolji posle Mesija i tako je godinama unazad a to sto vi mrzite jednog ili drugog pa umanjujete znacaj dva fudbalska fenomena je posebna prica. Mesi,Ronaldo pa tek onda moze neko treci da dodje na listu,pa i Azar.

avatar
Covek Sismis
Monday, 20.05.2019
23:22

Azar sigurno nije najbolji igrac posle Mesija to je teska glupost. Iako mnogo gotivim Azara, covek da zasluzuje da bude u Top 3 valjda bi ga neko od svetskih strucnjaka nagradio tim priznanjem. Sad ces mene ti pitati sta mu fali da bude medju 3, pa za pocetak bi morao da resava znacajne meceve poput meceva nokaut faze ili meceva za prvaka drzave, da igra neko znacajne finale ili osvoji isto, da bude najbolji strelac i asistent nekog takmicenja itd. Sve to vec vise od deceniju je radio Ronaldo i to vise puta, tako da samo on moze sa Mesijem u istu recenicu. Vise od 10 godina njih dvojica su clanovi najboljih ekipa sezone i gotovo stalno ulaze u uzi izbor za najboljeg. Svi ostali poput Nejmara, Azara, Grizmana, Salaha i sl. su za klasu ispod...

avatar
Monday, 20.05.2019
21:15

Vrlo moguce da Azar ostaje,Celzi nece uloziti zalbu......

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 21.05.2019
01:34

Bolje da ga Celzi zadrzi jos jednu sezonu prije konacnog isteka ugovora pogotovo ako Real ne zeli da isplati onoliko koliko Celzi trazi.Sve ispod 100 miliona ne donosi Celziju nista.Celziju nije potreban novac kao malim ekipama od prodaje igraca mi imamo para i bez prodaje najboljih igraca tako da ja bi ga ostavio jos jednu sezonu a onda nek ide gdje hoce kao slobodan igrac a mozda u toku te sljedece godine Azar ili Real promjene odluku oko kupovine odnosno prelaska u Real.Volio bi da ostane jer smo se vratili u LP i red je da se i tamo nesto sa njim napravi naravno i u PL ocekujem prikljucak za Sitijem i Liverpulom uz mozda jos neke klubove jer nije Engleski da se samo 2 kluba bore opet za titulu.

avatar
Wednesday, 22.05.2019
11:28

Pa upravo to ustedice minimum 100 miliona koliko bi ovo leto potrosili na pojacanja da nema zabrane,tako da Azara zadrzati,a pazi on najvise hoce tamo zbog Zidana,tipujem da ce onaj popiti otkaz sledece sezone....