Lista svedena na 20 imena, dvojica favorita - Ko će biti "Zlatni dečko" 2020?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 15.10.2020.
12:49
Izvor: Sportske.net

Kome će pripasti vredno priznanje.

EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES
EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Povezane vesti

Prošle godine priznanje je pripalo Žoao Feliksu koji je napravio i unosan transfer u Atletiko Madrid. Danas je Tutomerkato saopštio i top 20 listu najboljih mladih fudbalera ispod 21 godine.

Najviše nominovanih imamo iz Premijer lige, čak šestoricu. La Liga ima četvoricu, Bundesliga i Liga 1 po trojicu, Serija dvojicu i još po jednog iz holandskog i austrijskog šampionata.

Tu je dvojac Barselone Fati i novopridošlica Seržinjo Dest, Rodrigo i Vinisijus iz Real Madrida će biti dobra konkurencija. Iz Serije A tek dva imena, Kuluševski koji nastupa u Juventusu i Tonali iz Milana.

Na Ostrvu imamo Saku iz Arsenala, Hadson-Odoi iz Čelsija, dvojac Tores - Foden iz Sitija, Grinvud iz Junajteda i Silva iz Vulvsa. Iz Nemačke imamo osvajača triplete Alfonsa Dejvisa koji nastupa za Bajern i Haland - Sančo duo iz Borusije. Kamavinga (Ren), Baker (PSŽ) i Dejvid (Lil) su trojac iz Lige 1 a Gravenberč iz Ajaksa i Soboslai iz RB Salcburga.

Erling Haland Norveska Rumunija

Najveće šanse se daju Erlingu Halanda i Alfonso Dejvisu, račune bi mogao da pomrsi Ansu Fati. Šta vi mislite? Podsetimo ovo priznanje se dodeljuje od 2003. godine, prvi pobednik je bio Rafael van de Vart. 

Bonus baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 15.10.2020
14:45

ŽoaU. Dzejdon Sanco Pansa ili EBH, Kamavinga, Fati i AD od 3. do 5. mesta.