Lipi uporedio Karleta sa Alegrijem i otkrio za koga je glasao za najboljeg igrača FIFA

Autor: Ivan Cvetković
petak 28.09.2018.
13:53
Izvor: Sportske.net

Slažete li se sa Italijanom?

Beta/AP Photo/Andy Wong, File
Beta/AP Photo/Andy Wong, File

Povezane vesti

Pred nama je derbi vikend u Kalču.

Vikend nam otvaraju vinovnici vrelog derbija Rima Roma - Lacio, da bi posle koplja ukrstili trenutni prvi i drugi na tabeli Juventus i Napoli na Alijanc stadionu.

Legendarni Marčelo Lipi, bivši trener Azura i Juventusa, prokomentarisao je predstojeći duel Bjankonera i za sada najvećeg rivala za Skudeto.

"Alegri je svakako u vrhu trenutno. Pre par godina ne biste mogli da kažete da je Juventus među top timova, ali sada je tu zajedno sa Real Madridom, Barselonom i minhenskim Bajernom. Anćeloti jeste osvojio više trofeja u Evropi, međutim Alegri je dosta napredovao", prokomentarisao je svoje kolege.

Velika promena u Napoliju ovog leta jeste promena trenera, Sari je otišao u Čelsi dok je u Napulj došao Karlo Anćeloti što je svakako ogromno pojačanje za tim sa San Paola.

"Jedina velika razlika između njih dvojice jeste to što Karlo rotira. Sari je tražio perfekciju, usavršavao svaki mali detalj ,ali igrači su mu bili umorni. Anćeloti dosta menja igrače, promenio je sistem tako da su igrači svežiji."

"Napoli jeste imao igru, ali nikada nisu menjali sistem igre. Čak kada bi i Milik igrao oni bi igrali istim stilom kao da je tu Mertens na njegovoj poziciji. Videćemo biće zanimljiva utakmica, ne zaboravimo Napoli je dobio poslednji okršaj", podseća Lipi na gol Kulibalija u samoj završnici meča prošle sezone.

Priznao da je glasao za Kilijana Mbapea u izboru za najbolje igrača u okviru FIFA.

"Glasao sam za Mbapea za najboljeg FIFA igrača. Vidim da je on sledeći Kristijano Ronaldo, ne vidim drugog igrača koji više podseća na njega nego Francuz", završio je svoju izjavu za italijanske medije Marćelo Lipi.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 28.09.2018
13:56

Mbape pre tj. MNOGO vise podseca na Anrija.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 28.09.2018
14:23

on mene jedino podseca na Anrija po nacinu na koji trci . inace po snazi,brzini,kretanju bez lopte,sutu,prodornosti podseca na mladog Kristijana . jedino mu skok igra nedostaje da bude skroz slican ko Ronaldo.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 28.09.2018
19:37

Ne slazem se ovde sa tobom :) Mislim da sve karakteristike koje Mbape ima sada u njegovim godinama je posedovao Ronaldo. S tim što je Ronaldo tada bio malo sebičniji...

avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 28.09.2018
14:47

A daleko od toga da ne podseca i na ovog drugog, mozda sam ipak preterao kad sam napisao MNOGO (vise), kao da pisem napamet:-)

avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 28.09.2018
14:42

Svako ima pravo na svoje misljenje.