Lionu "slađi" bod na "Velodromu"!

Autor: Dragan Milosavljević
nedelja 15.03.2015.
23:25
Izvor: Sportske.net

U derbiju 29. kola francuske prve lige sastala su se dva Olimpika, ali nije bilo pobednika.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Olimpik Marsej - Olimpik Lion 0-0.

Meč dva kandidata za šampionsku krunu nije doneo mnogo lepog fudbala a gosti iz Liona svakako mogu biti zadovoljniji ovim bodom.

I jednima i drugima na ruku ide rezultat PSŽ-a koji je poražen od Bordoa 3-2 pa je trka za prvaka i dalje veoma neizvesna. Lion je prvi sa 58 bodova, drugi je PSŽ sa 56, dok Marsej zauzima treću poziciju sa 54 boda.

Domaći su bili agilniji tim tokom celog meča, nametnui su svoj ritam ali nikako nisu uspeli da nađu put do gola gostiju sa "Žerlana".

U napadima ekipe sa "Velodroma" najzapaženiji je bio Alan Pjer Žinjak koji je nekoliko puta pokušao da savlada golmana gostiju Antonija Lopeza.

Najbolje šanse je imao u 3., 29. i 71. minutu ali nije uspeo da postigne pogodak. U dve situacije se sjajno istako golman Lopez.

Gosti su za čitav meč samo dva puta pripretili, jednom preko Lakazeta a drugi put preko Korentina Talisoa ali je oba udarca odbranio Stiv Mandanda.

Po prikazanoj igri stiče se utisak da su gosti došli sa ciljem da ostanu neporaženi i to im je uspelo.

Treba napomenuti da su domaći u 85. minutu ostali sa igračem manje, crveni karton je dobio Džeremi Morel.

U narednim mečevima i jedni i drugi imaju nešto lakše utakmice. Lion će na svom terenu dočekati Nicu, dok će Marsej gostovati Lansu.

Treći kandidat za titulu, PSŽ, će na svom terenu dočekati Lorijen.

Naravno, treba obratiti pažnju i na Monako koji igra odlično i sasvim ravnopravno se može uključiti u borbu za prvo mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke