Lion prodao osmoricu i zaradio 60 miliona, hoće li na jednom transferu zaraditi još toliko?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 04.07.2018.
20:27
Izvor: Sportske.net

Osam odlazaka iz redova ekipe Bruna Ženesija, jasno je da tu nije kraj.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Lion će ovog leta doživeti velike promene.

Iako su imali uspešnu sezonu, vratili su se u Ligu šampiona, u njihovim redovima se sprema rekonstrukcija.

Šest fudbalera već je napustilo njihove redove, mladi Vilijam Gubels je pojačao Monako za 20 miliona evra, Muktar Dijakabi karijeru nastavlja u Valensiji (15 miliona evra), napadač Žan-Filip Mateta je u Majncu (8 miliona evra), Aldo Kalulu se preselio u Bazel za oko 2,5 miliona evra, Romen Del Kastiljo će od naredne sezone igrati za Ren (oko 2,5 miliona evra), dok je Eliša Ovusu poslat na pozajmicu u Sošo.

Sada je od strane francuskog kluba potvrđeno da su otkupljeni ugovori još dvojice njihovih fudbalera, Serđija Dardera i Nikolasa N'Kulua.

Španac je minulu sezonu proveo na pozajmici u Espanjolu, Katalonci su zadovoljni njegovim partijama pa su otkupili njegov ugovor po dogovorenoj opciji, Lion je zaradio osam miliona evra, moći će na osnovu bonusa da zaradi još dva.

Što se tiče N'Kulua i on je minule sezone bio van kluba, igrao je pozajmici u Torinu, koji je takođe iskoristio dogovorenu opciju i otkupio njegov ugovor od Liona. Platili su ga 3,5 miliona evra.

Od ove osmorice zaradili su oko 60 miliona evra, ostaje da se vidi da li će ih napustiti i najbolji igrač ekipe iz minule sezone Nabil Fekir, procenjuje se da bi njegovom prodajom mogli da zarade još toliko.

Fekir

Liverpul je dogovorio transfer Fekira u svoje redove, na kraju je sve propalo zbog pokušaja uprave "Redsa" da zbog problema sa kolenom smanji dogovoreno cenu, u priču se uključio i Junajted, ali engleski mediji prenose da je ekipa sa "Enfilda" i dalje u igri i da će se sve o sudbini francuskog reprezentativca znati nakon Mundijala.

Interesantno je da je Lion ovog leta kupio samo Tangija Ndombelea, ali će ih i on najverovatnije napustiti ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
G0RAN
Thursday, 05.07.2018
09:02

Ola sve prodade..To mi se ne svidja nikako..

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 04.07.2018
22:32

Po meni Traore vredi 35, Depaj 45, Marijano oko 30 i Fekir 75.