Lion i PSŽ ispred svih!

Autor: Nikola Miloradović
subota 21.04.2018.
14:47
Izvor: Sportske.net

Pari sen Žermen je u dominantnom maniru osvojio Ligu 1, ali posebnu pažnju u francuskom šampionatu skrenuo je i Olimpik Lion.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

"Sveci" su letos potrošili preko 400 miliona evra na pojačanja, konkurenciju u napadu pojačali su jedan od najboljih fudbalera sveta, Nejmar i jedan od najperspektivnijih fudbalera sveta, Kilijan Mbape.

Tako je postalo jasno da je PSŽ napravio mašinu za postizanje golova, u timu je ostao i Edi Kavani, a Parižani su na pet kola do kraja šampionata osvojili i sedmu titulu prvaka Francuske.

Aktuelni prvak je ostao u senci dominantne sezone "Svetaca", drugi su na tabeli, ali debakl koji su doživeli u direktom dueli sa novim prvakom (7:1) dovoljno govori o razlici u kvalitetu ove dve ekipe.

Pored PSŽ, sezonu u Francuskoj obeležio je i Olimpik Lion, koji je letos doveo veliki broj mladih igrača sa velikim potencijalom, ispostavilo se da je Bruno Ženesio napravio strašnu ekipu, koja je postigla 77 golova za 34 odigrana kola, treći učinak u šampionatu, iza PSŽ (103) i Monaka (78).

Podatak koji dokazuje da PSŽ i Lion imaju sjajan napadački potencijal je i da su oni dva jedina kluba u "ligama petice" koja u svojim redovima imaju četiri fudbalera koja su postigla makar 10 golova.

Najbolji strelac lige je Edinson Kavani sa 25 postignutih golova, prati ga Nejmar sa 19, a iza njih je bivši fudbaler Reala, koji je letos stigao u redove Liona, Marijano Dijaz, sa 18 postignutih golova.

Od strelaca sa dvocifrenim učinkom PSŽ ima još Kilijana Mbapea (13) i Anhela Di Mariju (11), dok su dvocifren golgeterski učinak u dresu Liona ove sezone upisali još Nabil Fekir (17), Memfis Depaj (15) i Bertan Traore (10).


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke