Lina nacija - Raspucani Englezi i Belgijanci, ''Azuri'' u Sarajevu overili prvo mesto

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.11.2020.
23:09
Izvor: Sportske.net

Veliki broj utakmica odigran je večeras širom Evrope na kraju takmičenja u Ligi nacija.

Beta/AP Photo/Kemal Softic
Beta/AP Photo/Kemal Softic

Povezane vesti

Liga A

Grupa 1:
BiH - Italija 0:2
Poljska - Holandija 1:2

Reprezentacija Italije je pobedom na Grbavici u Sarajevu protiv BiH (2:0), osigurala prvo mesto u ovoj grupi. Beloti u 22. i Berardi u 68. minutu doneli su trijumf ''Auzurima'', a selekcija BiH je ostala na samo dva osvojena u ovoj grupi, pa će se u sledećem ciklusu takmičiti u nižem rangu, u Ligi B.

Duel Poljske i Holandije stoga nije imao većeg značaja, gosti su slavili sa 2:1 i osvojili drugo mesto u grupi. Domaći su golom Jozvijaka poveli u šestom minutu, a preokret ''Lalama'' doneli su Depaj i Vajnaldum u drugom poluvremenu.

Grupa 2:
Belgija - Danska 4:2
Engleska - Island 4:0

U Grupi 2, Belgija ubedljivo prva, Islanđani ubedljivo poslednji, bez ijednog boda. Belgijanci su u goleadi savladali Dansku sa 4:2. Već u trećem minutu je Tilemans doveo domaće u vođstvo, izjednačio je Vind u sedamnaestom i rezultatom 1:1 ušlo se u drugo poluvreme. A onda, raspucali su se dvostruki strelac Lukaku i De Brujne, a Danci su do svog drugog pogotka došli autogolom Kurtoe.

Englezi su za to vreme lako izašli na kraj sa Islanđanima. Rajs i Maunt u prvom poluvremenu su svojim golovima doneli vošstvo od 2:0, a tu prednost je u nastavku duplirao Foden sa svoja dva gola, za konačnih 4:0.

Liga B

Grupa 1:
Austrija - Norveška 1:1
Severna Irska - Rumunija 1:1

Dva remija večeras u Grupi 1 Lige B, pa je stanje na tabeli ostalio nepromenjeno - Austrija kao prvoplasirana ide u elitno društvo, Severna Irska ispada u Ligu C.

Grupa 2:
Češka - Slovačka 2:0
Izrael - Škotska 1:0

U Grupi 2, Česi su bili najbolji i pobedom nad komšijama Slovacima su overili plasman u Ligu A. Izraelci su na svom terenu savladali Škotsku sa 1:0, ali su ostali na trećem mestu u grupi, iza Škotske, a ispred poslednjeplasirane Slovačke.


Grupa 4:
Vels - Finska 3:1
R. Irska - Bugarska 0:0

Velšani su novom pobedom, golovima Vilsona, Džejmsa i Mura potvrdili dominaciju u Grupi 4, a Bugarima bod u Irskoj nije bio dovoljan da izbegnu ispadanje u Ligu C.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke