Liga šampiona: Večeras ćemo znati ko od velikana ne nastavlja Ligu šampiona (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.12.2017.
12:43
Izvor: Sportske.net

Atletiko, Roma, CSKA, Bazel, pa i Juventus mogu da ostanu bez plasmana u nokaut fazu

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Pred nama je šesto kolo Lige šampiona, poslednje u takmičenju po grupama i u njemu možemo očekivati velika uzbuđenja jer plasman nije zagarantovan nekim od velikana evropskog fudbala. Roma, Atletiko, Juventis, Sporting, CSKA - svi oni pokušavaju da izbore plasman u nokaut fazu.

Najlakše je "na papiru" Romi u Grupi C. Ona igra kod kuće protiv azerbejdžanskog Karabaga, dok se Atletiku crno piše, jer mora u gostima da pobedi Čelsi, ali i da Roma ne pobedi da bi bio drugi. "Vučica" sa druge strane bi pobedom kod kuće i remijem u Londonu došla do prvog mesta.

Šampion Engleske je već u drugoj fazi, ali prvo mesto bi mu donelo za nijansu lakši žreb u osmini finala. Konteova situacija sa povredama je dobra, samo je Luiz van stroja, dok su Batšuaji i Kenedi u treningu. Čelsi je slavio u prvom meču u Madridu, ali Atletiko od tada ne zna za poraz, a u timu veruju da će se pokazati pravima kad je najteže.

Situacija u Grupi D je jako zanimljiva: Barselona je prva sa 11 bodova, Juventus ima osam, a Sporting sedam, dok je Olimpijakos poslednji sa jednim bodom. Barsa je obezbedila prvo mesto u grupi, Juve je "viđen" u osmini finala, ali u teoriji može da ostane i bez druge faze. Za to je potrebno da Sporting pobedi na Kamp nou, a da Juventus ne slavi u Pireju. Teško, ali nije nemoguće.

Mada je malo verovatno. Alegri je objavio spisak putnika za Pirej, Mandžukić se oporavio od povrede, a u timu jedino nema Kjelinija, tako da će "stara dama" u skoro najjačem sastavu igrati ključni duel. U Torinu je bilo 2:0 uz potunu dominaciju Juventusa.


Barselona
Barselona je u čudnoj situaciji: nije izgubila četiri meseca, ima pet bodova viška u Primeri na prvom mestu, obezbedila je prvo mesto u Evropi kolo pre kraja, ali je atmosfera u klubu i oko njega jako loša. Povrede se gomilaju, ekipa je remiziriala tri puta u poslednje četiri utakmice, a odbrana je počela da popušta. Tako da se sa te strane može reći da je Barseloni pobeda neophodna.

Zanimljivo je i u Grupi A, gde vodi Mančester junajted sa 12 bodova, dok Bazel i moskvoski CSKA imaju po devet. Benfika je poslednja bez ijednog boda, sa gol-razlikom 1:12. "Đavolima" je dovoljan i bod za prvo mesto, mada do njega može da dođe i ako izgubi. Ali, u tom slučaju bi pobeda Bazela nad Benfikom u gostima dovela do mini-grupe u kome bi odlučivala gol-razlika. Junajted bi tad bio prvi ako izgubi sa manje od pet golova, a ispao bi ako bi izgubio sa manje od sedam.

CSKA tako mora da pobedi ubedljivije nego Bazel Benfiku ako želi da prođe, i obrnuto. Ako oba tima izgube ili remiziraju, dalje ide prvak Švajcarske zbog boljeg učinka u međusobnim susretima.

Osim tih mečeva, ljubitelji fudbala koji ne navijaju će sigurno hteti da gledaju okršaj Bajerna i PSŽ-a na Alijanc Areni. "Sveci" su prvom meču pobedili Bajern 3:0 i imaju bolju gol-razliku, tako da bi Bavarci morali da pobede sa četiri gola razlike da bi došli do prvog mesta. Nemoguće? Nismo sigurni.

Seltik i Anderleht igraju za treće mesto. Prvak Škotske ima tri boda, šampion Belgije nijedan. Pobednik ovog duela ide u Ligu Evropa, a to će verovatno biti Seltik, koji je u boljoj formi trenutno i u koji je u prvom meču pobedio sa 3:0 u Briselu.

Utakmice šestog kola Lige šampiona koje se igraju u utorak (sve počinju u 20.45):

Grupa A:

Benfika - Bazel
Mančester junajted - CSKA Moskva

Grupa B:

Seltik - Anderleht
Bajern Minhen - Pari Sen Žermen

Grupa C:

Čelsi - Atletiko
Roma - Karabag

Grupa D:

Barselona - Sporting
Olimpijakos - Juventus

U sredu se sastaju:

Grupa E:

Liverpul - Spartak Moskva
Maribor - Sevilja

Grupa F:

Fejenord - Napoli
Šahtjor - Mančester siti

Grupa G:

Porto - Monako
Lajpcig - Bešiktaš

Grupa H:

Real Madrid - Borusija Dortmund
Totenhem - APOEL

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ceks_FC_Chelsea
Tuesday, 05.12.2017
17:47

Atletiko ispada

avatar
Bat
Tuesday, 05.12.2017
19:24

otkrio si ameriku :D pa naravno da ispadaju..sve i da pobede celzi sto ce biti tesko treba im poraz rome od karabaga..

avatar
Bayern ljubav
Tuesday, 05.12.2017
16:39

Ja mislim da ćemo večeras pokazati PSG koje Bayern kako kaže Jupp nismo mogli protiv Barse i Mesis i Inieste pa smo ih dobili.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 05.12.2017
14:05

otkad je cska evropski velikan?psz ce opet da pocepa bajern

avatar
DR DRE
Tuesday, 05.12.2017
14:00

Tesko, ali nije moguce mada je malo verovatno iako nije ni iskljuceno da moze da desi premda tesko da moze da se racuna na to da ce (gore vec) pomenuto bas i da se dogodi:-D