Liga šampiona: Rasplet u poslednjem kolu, svi gledaju u Madrid (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
sreda 06.12.2017.
10:04
Izvor: Sportske.net

Zna se otprilike ko će dalje, ali ne u svim grupama, niti se zna poredak.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Mnogo uzbuđenja ostalo je pred poslednje kolo grupne faze Lige šampiona. Rasplet u delu grupa videli smo u utorak, a sada nas takođe očekuje neizvesnost. Hoće li Dortmund prezimiti u Evropi? Hoće li Liverpul biti prvi? Koliko je siguran plasman Napolija?

Čitajte.

Šta se dešava sa Totenhemom? To je jedno od glavnih pitanja svih koji prate engleski fudbal. "Pevci" su se do pre tri nedelje borili za prvo mesto u Premijer ligi, ali dva poraza i dva remija kasnije su šesti na tabeli, izjednačeni po bodovima sa Barnlijem.

U Ligi šampiona je drugačije, iako su u grupi sa dvostrukim uzastopnim šampionom Real Madridom i standardnim evropskim velikanom Borusijom Dortmund. Totenhem je u takvoj konkurenciji obezbedio prvo mesto kolo pre kraja, tako da Poketino večeras može komotno da odmara koga hoće.

APOEL je jedina dva boda osvojio u remijima sa Borusijom Dortmund, za koju važi isto. Ovo su ekipe koje će se boriti za treće mesto i teško je proceniti kome je teže.

Real isto ima sezonu koja nije dobra. U Primeri je trenutno četvrti, sa osam bodova manje od lidera Barselone i istim brojem kao Sevilja. "Merengesi" imaju samo dve pobede u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima, tako da je krajnje vreme da se na to stavi tačka. Borusiji je još gore: u prvenstvu je tek šesta, dok za prolazak dalje mora da se bori u Madridu.

Nuri Sahin Borusija Dortmund

Ipak, ovde su očekivane, mada ne i izvesne, pobede Reala i Totenhema. U tom slučaju bi odlučivali direktni dueli Borusije i APOEL-a, a pošto su oba završena 1:1, onda u pitanje dolazi gol razlika i tu je dortmund bolji: 5:10 naspram 2:14 pred poslednje kolo.

Najveća drama "na papiru" je u Grupi E, u kojoj Liverpul kao prvi može da ostane bez druge faze. Plasman dalje je praktično obezbeđen, ali prvo mesto nije, pošto "crveni" imaju samo bod više od Sevilje i tri više od Spartaka. Da bi Liverpul pao na treće mesto, potrebno je da u duelu sa Spartakom šampion Rusije pobedi sa 7:0 ili sa više od sedam golova razlike.

Seviljina pobeda protiv Maribora je "viđena", a Liverpul bi pobedom sačuvao prvo mesto, tako da je njegov trijumf skoro izvestan stvar. Sevilja je verovatno druga, dok će Spartak u Ligu Evrope.

Serija Napolija od 14 mečeva bez poraza prekinuta je prošle nedelje porazom od Juventusa 1:0. Taj poraz ga je koštao prvog mesta tabele, a sada igra ključni meč za prolazak u drugu fazu, koji ne zavisi isključivo od njegovog rezultata.

Napoli mora sada da pobedi Fejenord i da se nada da će Mančester siti pobediti Šahtjor. Siti je u svakom slučaju prvi, a u slučaju ovakvog ishoda, Napoli i Šahtjor bi se izjednačili po bodovima, ali Napolitanci imaju bolji skor u međusobnim susretima. Fejenord nema nijedan bod, loše mu ide u prvenstvu i realno, sve osim pobede Napolija i Sitija u Grupi F bi bilo veliko iznenađenje.

Grupa G je važila za jednu od najzanimljivijih, ali je na kraju poredak bio neočekivan. Monako je bio glavni favorit, ali će takmičenje završiti u grupnoj fazi. Bešiktaš je osvojio prvo mesto, dok Porto i Lajpcig imaju po sedam bodova, četiri manje od turske ekipe, i večeras će biti poznato ko će od njih u drugu fazu, a ko u Ligu Evrope.

Monako ima samo dva remija i najgore je igrao u grupi, što daje velike šanse Portou da pobedi. "Zmajevi" doduše mogu dalje i sa remijem, ali bi onda Bešiktaš morao da pobedi Lajpcig, ili da bude nerešeno u tom meču, pošto je Porto bolji u međusobnim duelima sa Lajpcigom.

Debitant u Ligi šampiona dočekuje Bešiktaš kao favorit prema trenutnim kvotama, iako je za vikend izgubio 4:0 od Totenhema. U Ligi šampiona je u prošlom kolu pobedio Monako u gostima 4:1 i tako pokazao da može da igra pod pritiskom. Bešiktaš najverovatnije izlazi u kombinovanom sastavu jer je obezbedio prvo mesto.

Večeras se sastaju (sve utakmice počinju u 20.45):

Grupa E:

Liverpul - Spartak Moskva
Maribor - Sevilja

Grupa F:

Fejenord - Napoli
Šahtjor - Mančester siti

Grupa G:

Porto - Monako
Lajpcig - Bešiktaš

Grupa H:

Real Madrid - Borusija Dortmund
Totenhem - APOEL

Rezultati od utorka:

Grupa A:

Benfika - Bazel 0:2
Mančester junajted - CSKA Moskva 2:1

Grupa B:

Seltik - Anderleht 0:1
Bajern Minhen - Pari Sen Žermen 3:1

Grupa C:

Čelsi - Atletiko 1:1
Roma - Karabag 1:0

Grupa D:

Barselona - Sporting 2:0
Olimpijakos - Juventus 0:2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Išizaki
Wednesday, 06.12.2017
11:18

Čekaj, čekaj, čekaj... Zar se ne gleda međusobni duel kada dve ekipe imaju isti broj bodova? Koliko znam to se prvo gleda pa tek onda gol razlika. Znači Liverpul ima tri boda više od Spartaka i večeras ako izgubi Spartak će se izjednačiti po bodovima s Liverpulom ali će imati bolji međusobni skor jer je u Moskvi bilo 1:1 npr. večeras bude 1:0 za Ruse i to je 1:1 (u Rusiji), 0:1 (u Engleskoj). To je jedan od mogućih scenarija ali čisto sumnjam. Kec na Liverpul.

avatar
Thuram21
Wednesday, 06.12.2017
14:29

Tacno tako...nzm ko ovo pise,ali lupaju sa 7-0 da ispada samo liverpul...ako spartak i sevilja dobiju bilo kako liverpul je aut...

avatar
La bestia negra
Wednesday, 06.12.2017
11:16

Sahtjor Siti X kao kuca 0-0 eventualno 1-1

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 06.12.2017
12:56

Pa Sitiju vise odgovara da Napoli prodje,jer Napoli ima kakvu takvu sansu da izbaci neku jacu ekipu,dok Sahtjor bas nema sve da su im sve zvezde naklonjene.