Liga šampiona - Navijačke želje!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 23. april 2015.

  • 09:58

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Četiri giganta su u polufinalu, naravno da svako ima rivala koga preferira, a istraživanja posle sinoćnjih mečeva su otkrila neke veoma zanimljive stvari!

Liga šampiona - Navijačke želje!
Žreb je sutra u Nionu, sa ove kote se već vidi Berlin. Jasno da navijačke želje ne znače ništa, međutim uvek je zanimljivo videti "vox populi" kada je žreb u pitanju.

Da krenemo od španskih timova, istraživanja su tu najpouzdanija jer veliki broj ljudi uvek učestvuje u anketama.

Navijači Reala su masovno sinoć glasali u anketi "Marke", većina, oko 63% želi da igra sa Juventusom.

Znatno manje bi htelo Bajern ili Barselonu. Katalonci su najmanje željeni protivnik, "Los Blankosi" ne bi hteli dva "El Klasika" u polufinalu, ali ni Bajern iz Minhena koji je ušao u formu.

Zanimljivo da je osećanje obostrano, kada je Juventus u pitanju. Navijači Real bi hteli Italijane u polufinalu, "Juventini" svim silama Real.

Razlog je jasan, Juventus je ipak naslabiji tim koji je ostao u žrebu, mada to ne znači ništa. Ipak, njegovi navijači veruju da bi najveće šanse da se dokopaju Berlina imali protiv Reala.

Tradicija je u ovim nokaut fazama na strani Italijana, dva puta su eliminisali Real u polufinalu u ovom veku, pobedili su ih i pre sedam-osam godina dva puta u grupnoj fazi,  mada je pre par sezona Real slavio uz nekoliko problematičnih sudijskih odluka u Madridu. U Torinu je tada bilo nerešeno, a oba tima su iz svoje grupe otišla dalje...

Dakle, ako se pitaju navijači, Juventus protiv Reala bi bilo idealno polufinale.

Navijači Barselone bi se složili. Naime, oni žele silno Bavarce i to nema veze sa kvalitetom tima već sa Pepom Gvardiolom. Naime, 53% bira Bajern kao idealnog rivala, nešto manje od trećine bi Juve, a kao i navijači Reala, i "Kules" ne bi baš da igraju sa Madriđanima u polufinalu.

I na kraju Nemci. Tu nisu sprovedene zvanične ankete, ali istraživali smo po forumima i nemačkim medijima, većina navodi Real kao idealnog rivala. Čak, prema nekim mišljenjima, oni su najslabiji tim koji je ostao u žrebu.

Neki navijači Bajerna se boje Juventusa, drugi veruju ipak da bi Bavarci prošli kao pre dve sezone u četvrtfinalu kada su zaustavili Pirla. Kod velike većine preovladava mišljenje da je Barsa najjači mogući rival i preferiraju Katalonce u finalu, ako već moraju da igraju sa njima.

Dakle, navijači su rekli većinom Juve - Real, Barselona - Bajern, ovim bi svi bili zadovoljni, sem Nemaca.

Naš tip je "El Klasiko" u polufinalu, Juventus na Bajern.

Čekamo žreb...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari