Liga pomaže Tadiću i drugovima, rivali protestuju!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 25.02.2019.
16:55
Izvor: Sportske.net

Čelnici holandske lige ističu značaj poena za UEFA listu naredne sezone.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Ajaks je ostao jedini holandski predstavnik u evropskim takmičenjima, kvalifikovali su se u osminu finala Lige šampiona gde biju bitke sa Real Madridom.

Španci su dobili prvi susreta na "Amsterdam areni" sa 1:2, ali Holanđani veruju da ako ponove dobru igru iz tog meča mogu proći dalje i eliminisati velikog favorita takmičenja.

Njihovu nadu dele i čelnici Eredvizije, te će im izaći u susret i pomeriti meč sa PEC Zvoleom, koji je bio zakazan za subotu 2. marta na sredu 15. marta zbog priprema za revanš meč na "Bernabeu" koji se igra u utorak 5. marta.

Ova odluka je naišla na kritike i PEC Zvolea i velikih rivala "Kopljanika" PSV!

"Pravila se odjednom menjaju u samom toku takmičenja! Efekat jeste da če liga trpeti zbog ovoga, tretirali su nas kao malu decu kada smo zatražili objašnjenje. Doneli su odluku i odbijali dodatne konsulatacije", izjavio je Ton Gerbrands, direktor PSV-a.

Sa druge strane, Zvole je na ivici ispadanja iz najjače lige Holandije, klub je odbio menjanje datuma utakmice.

"Ovo je potpuno neprihvatljivo za nas. Čelnici lige se moraju potrudi da sami poštuju pravila takmičenja. Sada zbog menjanja termina igraćemo tri utakmice u nedelju dana za razliku od naših suparnika. Ovo je očajna odluka", bio je jasan vlasnik Zvolea Adrian Vizer.

Videćemo kako će Tadić i momci izaći sa ovolikim pritiskom na njih i njihov klub, jedini spas bi možda bio eliminacija Real Madrida za šta se daju minimalne šanse.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke