Liga nacija: Uspešan start Prosinečkog, BiH do trijumfa na nezgodnom gostovanju

Autor: Nikola Miloradović
subota 08.09.2018.
17:00
Izvor: Sportske.net

U okviru Lige B i grupe 3, novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA, reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je prva tri boda.

EPA/FEHIM DEMIR
EPA/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Reprezentacija BiH je na debiju Roberta Prosinečkog u takmičarksim duelima, slavila u Severnoj Irskoj, rezultatom 1:2 (0:1).

Prvi su ozbiljnije pripretili domaći fudbaleri, igrao se 22. minut kada je Kajl Laferti bio u ozbiljnoj šansi, ali je jedan od defanzivaca Bosne i Hercegovine uspeo da izblokira njegov udarac i pošalje loptu u korner.

Igrao se 34. minut kada su gosti imali sjajnu priliku, Edin Džeko je izbio sam pred golmana Severne Irske, ali je je Pikok-Farel uspeo da sačuva mrežu.

Ipak, samo dva minuta kasnije, nakon prizemnog centaršuta Džeka sa leve strane, Duljević trese mrežu domaćina za vođstvo BiH od 1:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a domaćin je na startu nastavka krenuo na sve ili ništa.

Bili su bolji rival, a već u 49. minutu su imali itekako ozbiljnu priliku za izjednačenje.

Dalas je dočekao centaršut sa desne strane, uputio je nezgodan udarac ka golu rivala, ali je Šehić uspeo da sačuva svoju mrežu.

Nizale su se šanse za domaću selekciju, ali su puleni Roberta Prosinečkog odolevali, da bi u 65. minutu Elvis Sarić iskoristio veliku grešku Severne Irske.

Loše je jedan od defanzivaca glavom vratio loptu ka svom golmanu, to je dobro ispratio Sarić, koji seče pas i pogađa nebranjenu mrežu rivala za 2:0 u korist BiH.

Igrao se 75. minut, kada su gosti mogli i do trećeg kola, Duljević je tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio stativu.

Severna Irska je nastavila da napada, nisu odustajali, a to im se isplatilo u trećem minutu nadoknade, kada je nakon gužve posle kornera, Vil Grig smanjio na 2:1.

Ipak, to je bilo sve, reprezentacija Bosne i Hercegovine je upisala trijumf i važna tri boda, na debiju Roberta Prosinečkog u takmičarskim mečevima, na klupi ove reprezentacije.

Severna Irska: Pikok-Farel, MekLoflin (Bojs), Evans, Ketkart, Luis, Norvud, Dejvis, Savil, MekGin (Vord), Laferti (Grig), Dalas

Bosna i Hercegovina: Sehić, Bešić, Sunjić, Zukanović, Civić (Zakarić), Sarić (Krunić), Cimirot, Pjanić (Bajić), Višća, Džeko, Duljević

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bosnapd
Saturday, 08.09.2018
17:30

Dobro je kad se vratiVranjes/Bicakcic/Kolasinac bit ce to druga prica.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 08.09.2018
17:24

Veoma vazna i teska pobeda , na kvalitet pojedinaca i uz dosta srece