Liga nacija: Švajcarci deklasirali Islanđane, šest priznatih i dva poništena gola u mreži "zaleđenih"

Autor: Nikola Miloradović
subota 08.09.2018.
19:55
Izvor: Sportske.net

Izabranici Vladimira Petkovića bili su više nego raspoloženi za igru na stadionu u Sent Galenu.

EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS
EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Povezane vesti

U okviru grupe 2, lige A, novoformiranog takmičenja, Švajcarska je ugostila Island, a "Ledene" su kući ispratili sa čak pet golova u mreži. Nakon 90 minuta igre bilo je 6:0 (2:0), a moglo je da bude i gore po goste.

Poveli su u 13. minutu Švajcarci, strelac je bio Cuber, fantastično je šutirao iz kaznenog prostora rivala i prosto pocepao mrežu Islanda.

Samo 10 minuta kasnije, novi gol u mreži Islanđana, nakon dobro izvedenog slobodnjaka Šaćirija i odbrane golmana Haldorsona, Denis Zakarija je naleteo na loptu i povosio na 2:0 iz izgledne pozicije.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je krenula prava rapsodija "Sajdžija".

Igrao se 53. minut, kada je Džerdan Šaćiri uputio nešto između šuta i centaršuta iz slobodnjaka, lopta je preletela golmana gostiju i odsela u mreži. Delovalo je da je Seferović kačio loptu, ali je fudbaler Benfike samo zasmetao golmanu Haldarsonu, koji nije uspeo da sačuva mrežu, 3:0 za Švajcarsku.

Samo četiri minuta kasnije, Seferović postiže pogodak, ali ga glavni arbitar sa pravom poništava na signalizaciju svog pomoćnika, bio je napadač domaćina u ofsajdu.

Ipak, 10 minuta kasnije, nije bilo ni govora o ofsajdu, videli smo fantastičan gol Seferovića, nakon prelepe akcije Švajcarske.

Šaćiri šalje loptu ka Šeru, koji iz kaznenog prostora petom vraća loptu na ivicu šesnaesterca, gde je na pravom mestu bio Seferović, koji na prvu šutira i cepa mrežu Islanda za "poker" golova.

Samo dva minuta kasnije, Seferović ubacuje loptu pred gol Islanda, jedan od defanzivaca skreće loptu u sopstvenu mrežu, ali sudija Oliver poništava i ovaj gol i ponovo opravdano, napadač Benfike je još jednom bio u ofsajd poziciji.

Ipak, za manje od 120 sekundi Švajcarci ipak stižu do petog gola, mrežu Haldarsona ovoga puta zatresao je rezervista Ađeti, na asistenciju Seferovića.

Nije ni tu bio kraj, igrao se 82. minut kada je na asistenciju Zakarije, Mehmedi postigao i šesti gol za Švajcarsku i pravi debakl Islanda u Sent Galenu.

Švajcarska: Zomer, Mbabu, Šer, Akanđi, Rodrigez, Zakarija, Džaka, Embolo (Ađeti), Šaćiri, Cuber (So), Seferović (Mehmedi)

Island: Haldarson, Sevarson, R. Sigurdson, Ingason, Skulason, Gislason (Sigurjonson), G. Sigurdson, Palson, B. Bjarnason (E. Bjarnason), Bodvarson, Sigurdarson (Kjartanson)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ninoslav Krejic
Saturday, 08.09.2018
21:42

Pa zar je moguce da Island opet lici na amatersku reprezentaciju kao sto je pre bio kada je bio u rangu Andore i Farskih Ostrva

avatar
Steke UF
Saturday, 08.09.2018
21:13

Da li je moguce da opet igraju novi nesvajcarci Mbabu, Ajeti, Sow...