Liga nacija: Španci uništili vicešampione sveta, Belgija rutinski protiv Islanda!

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 11.09.2018.
22:44
Izvor: Sportske.net

Još večeras smo imali priliku da pratimo utakmice reprezentacija, a nakon večerašnjih utakmica igrači se vraćaju u svoje klubove.

EPA-EFE/MORELL
EPA-EFE/MORELL

Povezane vesti

Večeras smo videli neke zaista iznenađujuće rezultate kada su reprezentacije u pitanju.

                                                     Liga A, grupa 2.

Belgija je rutinski pobedila Island u gostima, a rezultat je bio 0:3 (0:2). Island je upisao novi poraz nakon prethodnog debakla od Švajcaraca kada su izgubili sa 6:0. Belgija je upisala pobedu u ovom meču i jasno je da će sa Švajcarskom boriti za prvo mesto u ovoj grupi. Azar je postigao gol sa bele tačke u 29. minutu, da bi Lukaku duplirao prednost samo dva minuta kasnije. Lukaku je stavio tačku na ovaj meč u 81. minutu za konačnih 0:3, a asistent je bio Mertens.

                                                    Liga A, grupa 4.

Večerašnji derbi nije opravdao tu ulogu jer je praktično samo jedan tim bio na terenu. Hrvati su počišćeni na stadionu u Elćeu od strane Španije, a rezultat je bio čak 6:0 (3:0). Hrvati su dobro igrali uvodnih 15-tak minuta meča, vršili pritisak, stvorili čak dve dobre šanse, ali onda kreće katastrofa. Saul je otvorio goleadu u 24. minutu na asistenciju Karvahala, zatim je na scenu stupio Marko Asensio koji je imao svoj "šou" do kraja poluvremena, pa je uspeo da postigne svoj prvenac u dresu reprezentacije u 33. minutu, a u 35. minutu je uputio jedan fantastičan šut koji je nakon prečke pogodio golmana Kalinića u leđa i završio u mreži. Zanimljivo je da je ovaj mladi igrač Reala rođen upravo u Elćeu, pa je verovatno imao motiv više da se pokaže pred ovom publikom. Nakon što su se vratili sa odmora, Španci su nastavili u istom ritmu u drugom poluvremenu. Rodrigo je u 49. minutu povećao na 4:0, asistent je bio izuzetno raspoloženi Asensio. Ramos je u 57. minutu postigoa peti gol i tako nastavio svoju odličnu golgetersku formu iako je naravno u pitanju štoper "Furije" i Real Madrida. Tačku na ovaj meč je stavio Isko, a Asensio je upisao novu asistenciju! Hrvati nisu ličili na sebe u ovoj utakmici, pogotovo ako se uzme u obzir da su u pitanju aktuelni vicešampioni iz Rusije, i to pre samo nekoliko meseci! Veoma raduje ovakva igra Španaca koji su pre nekoliko dana pobedili Englesku, a sada zaista "počistili" vicešampiona sveta. Da li je ovo povratak stare Španije? Da li je ono što je Lopetegi uradio pre početka Mundijala uticalo na njihov rezultat na Mundijalu i da li je to Enrike našao dobitnu kombinaciju?

Asensio

                                                     Liga B, grupa 3.

Kada je grupa B u pitanju, večeras smo mogli da gledamo samo jedan meč, a to je meč između Bosne i Hercegovine i Austrije. Bosanci su slavili golom Edina Džeka u 78. minutu, iako možda nisu bili toliko bolji od Austrije, ipak su uspeli da upišu vrlo važna tri boda. Ovom pobedom oni su zakucani za prvo mesto i sada imaju 6 bodova u dve odigrane utakmice, dok Severna Irska i Austrija još uvek nemaju osvojene bodove, ali oni imaju i utakmicu manje od Bosanaca.

                                                    Liga C, grupa 2.

Sve četiri reprezentacije iz ove grupe su igrale večeras, a u obe utakmice su domaćini bili bolji. Finska je uspela da savlada Estoniju, dok je Mađarska bila bolja od Grčke. Finci su upisali i drugu pobedu, i to opet rezultatom 1:0, prošli put su bili bolji od Mađara, a ovoga puta su pobedili Estoniju, a jedini gol je postigao Puki u 12. minutu utakmice. Kada je u pitanju meč između Mađarske i Grčke, videli smo vrlo uzbudljivo prvo poluvreme i čak tri postignuta gola, a u nastavku su mreže mirovale. Salai je u 15. minutu doveo Mađare do prednosti, da bi Manolas izjednačio u 18. minutu. Pobedu je doneo Kleinhesler u 43. minutu.

                                                    Liga D, grupa 2.

Kada je meč između Moldavije i Beloruje, tu su mreže mirovale i utakmice je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0. Za razliku od pomenute utakmice, San Marino i Luksemburg su odigrali dosta zanimljiviju utakmicu, a gosti su slavili sa 0:3 (0:2). Lihtenštajn je totalno dominirao na meču i mogao čak i više golova da postigne, a ko bi rekao da će nakon dva odigrana kola u ovoj grupi biti prvi Lihtenštajn sa obe pobede, 6 bodova i gol razlikom od čak 7:0!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Wednesday, 12.09.2018
12:51

Lepo je videti igrače Reala u prvih 11.Asensio i Isko su pokidali.

avatar
Merseysade Red
Wednesday, 12.09.2018
08:10

6-0 aoh. U balonu da izgubim 6-0 pa bih se iznervirao a ne ovo. Interesuje me pošto Modric sam igra kad dobijaju, jel i sad sam igrao?

avatar
Stefoon
Wednesday, 12.09.2018
06:23

Da je bilo malo realnije isti ti Hrvati bi ispali od tamo neke Belgije, Brazila, ali ne,uboli su pravu stranu zreba gde su cak imali srece da ispadne bas ova Spanija od onih tapsiguza defanzivnih.

avatar
ННСрбија
Wednesday, 12.09.2018
06:16

Па како то вицешампиони света?! Хахахах

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 12.09.2018
03:29

Hrvatska i Island su vraceni na svoje mesto. Osim Hrvatske od kojoj je vec mnogo napisano ovde takodjer i Island konacno pokazuje svoje pravo lice jer ne moze se imati uspeh na duze staze uz ssmo jedan kvalitet a to je timski duh. To prodje na 1,2 takmicenja a kasnije pada u vodu. Hrvati su imali strasnu srecu na SP, Danska, Rusija, Engleska pa protivnici koje samo pozeleti mozes a nijednu nisu pobedili bez produzetaka bakon najlakse grupe na mundijalu (Argentina 0, Island evo vidi se a Nigeriju smo i mi dobili)

avatar
bosnapd
Wednesday, 12.09.2018
00:01

Nek Bosna ima svog Dijamanta /Sunjic skroz Arnautovica strpao udzep.

avatar
reddevils
Tuesday, 11.09.2018
23:50

Jel zna neko kada pocinje drugi set Spanija-Hrvatska?

avatar
Stari
Wednesday, 12.09.2018
08:47
avatar
Стевица
Tuesday, 11.09.2018
23:45

Приземљење после СП за наше суседе.

avatar
Znajsha
Tuesday, 11.09.2018
23:44

Doprvaci prsli 6:0.

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 11.09.2018
23:42

Asensio je ukrao show! Totalna dominacija sto sam i ocekivao jer Hrvati su sada znacajno oslabljeni. Ramos nastavlja sa golovima...

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 11.09.2018
23:42

Kako igraju Realovi igraci,neverovatni su.

avatar
AlexPFC
Tuesday, 11.09.2018
23:37

Domagoj Vida je najveći bekrija među Hrvatima i kroz ovakve situacije je već prolazio ali u kafani. On je najkompetentniji da ispriča kakav je osećaj kada na kafanski sto prekriven crveno-belim kariranim stolnjakom, postavite 6 čaša a u sredinu stavite metalnu i okruglu pepeljaru. Dobiše i Hrvati svog Šestka...

avatar
Südkurve München
Tuesday, 11.09.2018
23:32
avatar
-SCG-CG
Tuesday, 11.09.2018
23:22

6 igraca Reala u prvom timu Spanije,i to je samo Karvahal zamjen

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Tuesday, 11.09.2018
23:21

Rastavili ih Spanci na sitne kockice.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 11.09.2018
23:05

"Вицешампиони света", а? Види се!...

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 11.09.2018
23:02

Ovaj rezultat me ne iznenadjuje. Prvo hrvati su na svetskom imali mnogo srece sa zrebom. Rusija i Danska su reprezentacije trece kategorije u rangu Srbije i cak ni njih nisu mogli da pobede posle 90 i 120 minuta nego tek na penale. Pricalo se mnogo o njima posle Argentine ali i spanci su im dali 6 komada ove godine u martu. Hrvatska je solidna ali nikad ne bi mogli da igraju sa Belgijom, Brazilom, Spanijom, Francuskom pa i Nemackom... Ovako bi prosli da su se susreli na svetskom sa nekom od tih ekipa. Igrali su sa jednom top ekipom i to u finalu. Taj mec da nije bilo greske Ljorisa ili pritiska francuza zbog finala je mogao da se zavrsi isto ovako. Sto se spanije tice secam se jos u martu sam pisao da ce imati odlicno svetsko ako podmlade reprezentaciju sto oni nisu uradili i doziveli su fijasko. Cudno je to kako mi obicni navijaci vidimo stvari koje profi treneri ne vide. Albi, Pikeu, Inijesti, Silvi nije bilo mesto na svetskom. Da su igrali Alonso, Martinez, Saul, Alkantara, Asensijo bila bi to druga spanija u Rusiji.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 12.09.2018
10:41

90% se slazem. Jedino mislim da Spanci ni sa igracima koje si pomenuo ne bi prosli bolje zbog situacije sa selektorom. To ih je uzdrmalo i pukli su.

avatar
Armani
Wednesday, 12.09.2018
11:27

Daj mi reci od koje je reprezentacije ta spanija ispala na svjetskom,koja je sinoc hrvatima uvalila 6 komada? Glupe su ti usporedbe,slazem se da su brazil i belgija jaci od hrvata,ali ti hrvati su pomeli engleze koji su igrali odlican fudbal na mundijalu,pomeli argentinu,apsolutno dominirali prvo poluvrijeme protiv francuza..za mene je brazil najjaci pa nije finale vidio a kamoli osvojio.

avatar
Raiola M.
Tuesday, 11.09.2018
23:02

Realna slika i jačina Hrvatske reprezentacije. Na mundijalu do finala nisu imali jednog jakog protivnika, tipa Belgija, Brazil. Ovde se vidi koliko su pokvareni ljudi iz Reala uništili sopstvenu reprezentaciju radeći savezu iza leđa šurujući sa Lopetegijem.

avatar
Curva Sud Milano
Tuesday, 11.09.2018
22:58

Spanija strasna ekipa, po meni jedina repka koju nije dosadno gledati kad stvarno igra kako zna. Steta sto su na svetsko isli bez selektora, ali vidi se da hoce da se vrate na vrh sad sa Enrikeom.

avatar
Stari
Tuesday, 11.09.2018
22:53

Kakvo prizemljenje!!! Previše sreće na SP, protivnici do finale smešni, još to ispadanje Španije od Rusa!!!Mnogo više sreće nego znanja! I to se dešava, ali na kraju ipak se dodje na svoje. Realno C grupa!!!

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Tuesday, 11.09.2018
22:52

Da nisu bili osteceni protiv Rusije, najverovatnije bi ih eliminisali na SP, a isto ili slicno vazi i za Portugalce od kojih ovi imaju tezak kompleks. Ipak su hr protiv engleske prosli dalje uz pomoc sudija, kvalitet za 8 najboljih imaju, medjutim, za nesto vise od toga je moralo BAS DOSTA toga da im se poklopi kao sto se i poklopilo. Naravno, svaka njima cast sto su onako odigrali u grupi i bili na prvom mestu kao i sto su sve to sto im se pruzilo i ponudilo i iskoristili, trebalo je i vratiti se (cak i u finalu u jednom trenu) onoliko puta iz rezultatskog minusa i deficita. Ono sto je tu pravo pitanje kako bismo mi prosli veceras da smo bili na njihovom mestu? I ne samo veceras, naravno.

avatar
ННСрбија
Wednesday, 12.09.2018
06:23

Са Вељковићем и Рукавицијом? Ма добили би лагано кекеке

avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 11.09.2018
22:52

Hahahahhahahahaahahah.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 11.09.2018
22:49

otreznjenje ... ispade Enrike veliki strucnjak

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.09.2018
04:00

Pa Enrike je jedini trener Reala/Barse koji je posteno osvojio LS poslednjih 15 godina.

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 12.09.2018
14:23
avatar
GoHardCAMPEONES
Tuesday, 11.09.2018
22:45

Asensio 2 gola i 3 asistencije..