Liga nacija - Šest golova u Kelnu, Ukrajinci šokirali Špance!

Autor: Milovan Longinov
utorak 13.10.2020.
22:35
Izvor: Sportske.net

Kakva luda utakmica u Kelnu!

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Nemačke nije uspela da pobedi Švajcarce na svom stadionu (3:3), dok su Ukrajinci šokirali Špance kao domaćini - 1:0, u četvrtom kolu Lige nacija.

Švajcarci su posle 26. minuta imali dva gola prednosti, potom su opet vodili na isteku časa igre i opet nisu uspeli da osvoje tri boda.

Već u petom minutu, Frojler pronalazi Gavranovića, koji načinje mrežu Nojera za 0:1. Novi šok za Pancere usledio je u 26. minutu, ovaj put je Frojler strelac, a asistent Seferović.

Ipak, prednost Švajcaraca od dva gola prednosti trajala je manje od dva minuta, pošto je u 28. lukavim udarcem u malu mrežu Timo Verner smanjio na 1:2, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Nemci su uspeli u potpunosti da se vrate posle 10 minuta igre u nastavku, Kai Haverc ukrao loptu odbrani Švajcaraca, a onda protutnjao do gola i pogodio za 2:2.

I ponovo smo do novog gola čekali manje od dva minuta, pošto je u 57. usledila komčina akcija, koju je najpre zaustavio Nojer, a onda se posle karambola lopta odbila do Gavranovića koji zateže za 2:3.

Ludilo je nastavljeno posle tri minuta, na isteku sata, Verner je prošao po desnoj strani, vratio povratnu za Gnabrija, a ovaj petom maestralno izjednačio na 3:3.

Međutim, tempo igre je u poslednjih pola sata znatno opao pa su prave prilike izostale, mada je Mehmedi u nadoknadi mogao da šokira i pogodi za 3:4.

Potom je Fabijan Šer zaradio crveni karton zbog druge javne opomene, ali Nemci nisu imali vremena da iskoriste brojčanu prednost.

Baner 5


U drugom meču ove grupe, Ukrajinci su iznenadili Špance pobedom rezultatom 1:0.

Španci su dominirali tokom čitavog susreta, imali su bukvalno 20 prilika za gol, Adama Traore je pravio čuda i prolazio po desnoj strani na svakih 10 minuta, ali je gol izostao.

Serhio Ramos se propisno ispromašivao danas, imao je tri opasna udarca, a uz njega su po zicer u prvom i drugom poluvremenu propustili Ansu Fati i potom Rodri.

I onda, prava kazna, ni iz čega, u 76. minutu, Jarmolenko je odlično izbacio Cigankova koji beži Navasu i koristi očajnu postavku De Hee, koji nije ni izašao ni ostao gde treba kako bi uspeo da zaustavi ovaj udarac.

Do kraja, još nekoliko prolaza Traorea, još jedan pokušaj Serhija Ramosa, pa i Danija Olma, ali su Ukrajinci nekim čudom sačuvali svoj  gol.

Ovako se situacija u grupi prilično zakuvala, pošto Španci imaju sedam, a Nemci i Ukrajinci po šest bodova.

Baner 6

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Tuesday, 13.10.2020
23:07

Mnogo vise sam bio sokiran kada sam prvi put video Luis Enrique-a na klupi Spanske reprezentacije nego sto cu biti sokiran bilo kakvim posledicama toga, poput ovoga poraza od Ukrajine. Vece iznenadjenje je sto su Nemci jurili bod protiv Svajcaraca, ali realno primali su golove sa neverovatnom lakocom, takvom da je cak i Nojer uspeo da upise svije zasluge za jedan od ta tri primljena gola.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 13.10.2020
22:39

Kako melju Celsijevci 😎