Liga nacija: Portugalci preokretom do pobede u Poljskoj, Maksim razočarao "Orlove"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 11.10.2018.
22:41
Izvor: Sportske.net

Goleada u Hožovu, prvi trijumf Rumuna.

EPA-EFE/Andrzej Grygiel
EPA-EFE/Andrzej Grygiel

Povezane vesti

Liga A, grupa 3

Jako dobar meč odigran je u Poljskoj, gde je domaća selekcija ugostila aktuelnog prvaka Evrope, reprezentaciju Portugalije.

Gosti su nakon preokreta slavili sa 2:3 (1:2).


Poveli su Poljaci u 18. minutu, strelac je bio nezadrživi Krištof Pjatek.

Momak koji je postigao 13 golova od starta sezone u dresu Đenove, pogodio je mrežu Ruija Patrisija nakon kornera Kurzave sa desne strane za prednost Poljaka.

Ipak, Portugalci dolaze do izjednačenja 15ak minuta kasnije, Pici je centrirao sa desne strane, a usamljeni Andre Silva je lako pronašo put do mreže domaćina za 1:1.

Do kraja poluvremena, gosti dolaze i do preokreta, igrao se 42. minut, kada je Ruben Neveš poslao predivan pas ka Andreu Silvi, ovaj je obišao i golmana Poljske, a onda je Kamil Glik u pokušaju da ga izblokira, klizećim startom poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Nakon samo sedam minuta igre u nastavku, Portugalci dolaze i do trećeg pogotka, Bernardo Silva je šutirao nakon solo prodora, bio je to dobar udarac, ali je Fabijanski morao bolje da interveniše, lopta mu je prošla ispod ruke i odsela u mreži za 1:3.

Ipak, nisu se predavali Poljaci, igrao se 77. minut kada se lopta od Levandovskog odbila do iskusnog Kube Blaščikovskog, a bivši fudbaler Borusije iz Dortmunda lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora smanjuje na 2:3.

Do kraja je Renato Sančes imao dve solidne prilike da poveća prednost Portugalije, ali nije uspeo da pronađe put do mreže rivala, te promene rezultata nije bilo, na kraju trijumf aktuelnog prvaka Evrope.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Liga C, grupa 4

Litvanija je na stadionu u Vilnjusu dočekala Rumuniju, a gosti su do trijumfa došli u poslednjim sekundama utakmice, na kraju 1:2 (0:1) za gostujuću selekciju.

Poveli su Rumuni preko Čipčiua u 13. minutu i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

Kada se činilo da će gosti slavili minimalcem, Litvanija stiže do izjednačenja u 90. minutu preko Zulpe.

A onda, u četvrtom minutu sudijske nadoknade, Rumunija ipak dolazi do trijumfa, strelac pobedonosnog pogotka bio je Maksim.

Srbija je slavila u Crnoj Gori sa 0:2, a u nastavku možete pogledati izveštaj sa te utakmice, kao i stanje u grupi 4, Lige C.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 11.10.2018
22:45

Znao sam da je AS imao zasluge i za drugi gol, nezadrziv je pre svega on:-D