Liga nacija - Portugalci "italijanski" dobili Italijane, Crnogorci vode kolo!

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 10.09.2018.
22:54
Izvor: Sportske.net

Večeras je na programu bilo osam mečeva, a nije bilo većih iznenađenja.

EPA-EFE/ANTONIO PEDRO SANTOS
EPA-EFE/ANTONIO PEDRO SANTOS

Povezane vesti

Liga nacija je počela, mnogi nisu znali šta da očekuju od ovog takmičenja, a iako su se mnogi plašili da neke utakmice ne budu "prijateljskog" karaktera, toga večeras nije bilo!

                                         Liga A, grupa 3.

Sigurno je većina pratila meč između Srbije i Rumunije, makar kad su naši prostori u pitanju, ali ako se pogledaju svi dueli, najveću pažnju privlači okršaj između Portugala i Italije. Portugalci su slavili sa 1:0 (0:0), ali iako je samo jedan gol odlučio pobednika, Portugalci su totalno dominirali i nisu dozvolili italijanima da pošteno priprete.

Jedini gol je postigao Andre Silva, i to samo tri minuta nakon početka drugog poluvremena, a Bruma je bio asistent. Italijani nastavljaju sa lošim partijama, a nakon remija sa Poljskom, ostaju na samo jednom osvojenom bodu u dve odigrane utakmice. Portugal je imao šansu da postigne gol i u prvom poluvremenu, ali je Romanjoli intervenisao na gol liniji i spasio gol italijanske reprezentacije.

                                         Liga B, grupa 2.

Jedini meč grupe B koji je bio večeras na programu je meč između Švedske i Turske, a Turci su odneli 3 boda. Pobedili su sa sa 2:3 (1:0) i tako se izjednačili na tabeli sa Rusijom koja ima isti broj bodova, ali i jednu odigranu utakmicu manje.

Telin je u 35. minutu doneo prednost Šveđanima, da bi u 49. minutu Klaeson duplirao prednost, a asistent je bio strelac prvog gola, Telin. Samo dva minuta kasnije Čalhanoglu je uspeo da smanji zaostatak, a to je bio samo početak preokreta. Turci su nastavili da napadaju, a Akbaba je sa dva brza gola doneo potpuni preokret. On je bio strelac prvo u 88. minutu za izjednačenje, asistent je bio Tosun, a zatim u 92. minutu isti igrač donosi potpuni preokret, ovog puta asistent je bio Gurler.

                                        Liga C, grupa 4

Crna Gora je zabeležila sigurnu pobedu protiv Litvanije od 2:0 (2:0), a pobedu su praktično obezbedili još u prvom poluvremenu. Pored ove utakmice u ovoj grupi se igrala još jedna utakmica, a šta se dešavalo na utakmici Srbija-Rumunija, možete pogledati OVDE.

Crna Gora je ovom pobedom izbila na prvo mesto u grupi, a imaju isto poena kao i Srbija, uz bolju gol razliku. Biće vrlo zanimljivo do kraja ovog takmičenja.

                                       Liga C, grupa 4.

Albanija je nakon pobede protiv Izraela od 1:0 izgubila u gostima od Škotske rezultatom 2:0 (0:0), a oba gola su pala u drugom poluvremenu.

Odmah nakon početka drugog poluvremena, Nejsmit je uputio šut ka golu Albanije, a ona je od Đimsitija završila u mreži. Nejsmit je bio u prvom planu na ovoj utakmici, a u 68. minutu je uspeo da zatrese mrežu i postavi konačnih 2:0 za Škotsku.

                                      Liga D, grupa 3.

Biće vrlo zanimljivo kada je ova grupa u pitanju, takozvana država Kosovo* je uspela da upiše pobedu protiv Farskih ostrva, dok su Malta i Azerbejdžan podelili bodove.

Prednost za takozvanu reprezentaciju Kosova* je doneo Zeneli u 50 minutu, a u 55. je duplirao Nuhiu. Ova reprezentacija se sada nalaži na čelu tabele sa 4 osvojena boda, slede Farska ostrva sa 3, Azerbejdžan ima 2, dok Malta ima samo 1, koji je zaradila večeras protiv Azerbejdžana (1:1).

                                     Liga D, grupa 1.

Andora i Kazahstan su podelili bodove nakon večerašnjih 1:1 (0:0). Poveo je Kazahstan u 68. minutu preko Logvinenka, ali je 8 minuta kasnije Muzhikov dobio crveni karton, pa je Andora do kraja meča sa igračem više napadala i u 86. minutu stigla do izjednačenja preko Aleza. Jasno je da je Gruzija potpuni favorit u ovoj grupi, a za sada ima osvojenih 6 bodova.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Merseysade Red
Tuesday, 11.09.2018
08:20

Srbiju ovo ne interesuje, zato će braću Crnogorce da progura naprijed na naše zadovoljstvo, a taj "neuspjeh" će da iskoristi da ONDA smijeni Krstajića. Jer glupo je držati trenera kad ti se nekoliko igrača javi da neće da igra u repku zbog njega.Taj trener tu nema šta da traži. Zašto je tu krstajić, vidjećemo u tekmama koje slijede...

avatar
Uncle Fester
Tuesday, 11.09.2018
08:02

Je li neko rekao Manciniju da ovo nije ljetnja americka turneja nego da je ova Liga nacija zvanicno takmicenje??? Sprda li se ovaj covjek??