Liga nacija: Portugalci dominiraju Evropom!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 09.06.2019.
22:35
Izvor: Sportske.net

Aktuelni prvak Evrope osvojio je trofej u premijernom izdanju Lige nacija.

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Selekcija Portugalije osvojila je danas prvi trofej u Ligi nacija, slavili su puleni Fernanda Santoša sa 1:0 (0:0) u velikom finalu, odigranom na stadionu "Dragao" u Portu.

Prvu pravu priliku videli smo u 29. minutu, kada je udarac Fontea uspeo da zaustavi golman "Oranja" Silesen.

Samo minut kasnije, Bruno Fernandeš je dobro tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je rezervni golman Barselone još jednom odlično intervenisao.

Do kraja prvog dela nije bilo ozbiljnijih prilika, Holanđani su veći deo vremena imali loptu u svojim nogama, ali je reprezentacije Portugalije bila daleko opasnija.

U nastavku, nakon 15 minuta igre, aktuelni šampion "Starog kontinenta" dolazi do prednosti.

Akcija Guedeša i Bernarda Silve, fudbaler Sitija je progirao napadača Valensije, koji je sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem matirao Silesena za 1:0.

Portugalija Gonsalo Guedes
Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Imali su Holanđani dobru priliku pet minuta kasnije da poravnaju rezultat, ali je Patrisio uspeo da ukroti pokušaj Depaja glavom.

De Ron je u 79. minutu oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je tukao pored gola, da bi samo minut kasnije sjajni Bruno Fernandeš jako dobro šutirao iz velike udaljenosti, ali je Silesen bio na visini zadatka.

Nisu Holanđani uspevali da priprete Patrisiju, Portugalci su možda mogli i do gola u kontri, ali nije bilo promene rezultata, pa je aktuelni prvak Evrope osvojio trofej u Ligi nacija.

Portugalija: Patrisio, Semedo, Dijas, Fonte, Gereiro, Danilo, V. Karvaljo (R. Neveš), B. Fernandeš (Mutinjo), K. Ronaldo, Guedeš (R. Silva), B. Silva

Holandija: Silesen, Damfris, De Liht, Van Dajk, Blind, De Ron (L. De Jong), F. De Jong, Vajnaldum, Bergvajn (Van de Bek), Depaj, Babel (Promes)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Monday, 10.06.2019
08:04

Vole Holandjani da završe drugi , pa to ti je .

avatar
Wolverine
Monday, 10.06.2019
01:14

Igrao Portugal onako, kako inače igraju, tvrdo i na rezultat.

avatar
Sunday, 09.06.2019
23:45

ode zlatna lopta ronaldu,osvoji čovek i ligu nacija ,sve osvoji čovek da izmisle neznam koje natjecanje on bi ga osvojio čudesa

avatar
Markyc
Monday, 10.06.2019
01:35

Nema sanse da je dobije. Mesi i Van Dajk ispred njega sigurno. Zivi bili pa videli.

avatar
Tuesday, 11.06.2019
00:39

mesi nema šanse nije osvojio ligu nacija isto kao i van dajk ,ronaldo pomire se s tim ja glasam da on dobije doživotnu lopticu

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 10.06.2019
10:09

Jeste sve osvojio,ali mi je za njega isto mrlja SP kao iza Mesija, doduse ovaj je bar uzeo eto ovu ligu i EP. Ne znam, bez SP, meni niko nikad ne moze biti najbolji na svetu.

avatar
BojanMC
Sunday, 09.06.2019
23:17

Potpuno zasluženo. Ceo tim odigrao dobro veceras, Ronaldo dominirao u polufinalu. Jaka ekipa sa najboljim igracem svih vremena.

avatar
riquelme
Monday, 10.06.2019
01:56

Fali im jedan stoper recimo VVD i da je Ronaldo 2 -3 godine mladji tacno bi bili spremni da uzmu SP. Dobri bekovi, Mutinjo, Neves, Fernandes smekeri, J. Felix veliki talenat samo ga lepo izbrusiti, B.Silva mozda i najbolji igrac Sitija trenutno po formi, pristojna klupa, zadovoljavajuca za lakse utakmice jedino da je Ronaldo malo mladji.
P.S. Ne moze da bude najbolji svih vremena, u Portugalu svakako najbolji svih vremena, rekorder nad rekorderima ali ipak su stare kajle nesto sto se ne meri sa ciframa ili nenormalnim talentom Mesija. Tako da po meni lepo je objasnio jedan veliki menadzer, da imam pravo na jednog igraca u prosecnoj ekipi da pokusam da napravim rezultat uzeo bih Ronalda, da imam dobru ekipu uzeo bih Mesija. To se vec deli po ukusu i nacinu igre. Ali sa ovoliko godina igrati ovakav fudbal to je stvarno nerealno...

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 09.06.2019
22:44

Razocaravajuci holandjani jako losa partija

avatar
T. Henry
Sunday, 09.06.2019
22:41

Holandija pobedila samu sebe jer ne znaju da završe akciju, Portugal spor, brani se, par kontri i to je to, nemaju nikakvu igru ali pobeđuju, odbrana im čvrsta i to je to

avatar
riquelme
Monday, 10.06.2019
01:59

Pa nije to to... Gde ces vise? Ne igras a pobedjujes. Bice oni top samo da se uigraju Feliks, Silva i Ronaldo. Sredinu im drze igraci znalci iz Portugala koji igraju ili prelaze u PL sto daje na dodatnoj snazi, pravi zahvalni bekovi tako da im fali jedan stoper ekstra klase, mozda fa maznu jednog iz Brazila koji nije igrao jos za njih...

avatar
T. Henry
Monday, 10.06.2019
22:31

Ne kažem ja nista loše samo da su čvrsta ekipa koja ne igra neki fudbal ali pobeđuje

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 09.06.2019
22:41

Portugalci trenutno imaju sjajnu generaciju sa puno iskusnih igraca ali i veoma mladih talentovanih igraca... ova reprezentacija moze mnogo u buducnosti

avatar
Amar Zornic
Monday, 10.06.2019
00:57

Tacno , bas su na svakoj poziciji odlicno popunjeni uz vodju kakav je CR jedan od naj timova trenutno