Liga nacija: Mreže na stadionu u Rijeci kao i tribine, Lukaku presudio Švajcarcima

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.10.2018.
22:40
Izvor: Sportske.net

U okviru elitne Lige A, večeras su odigrana dva duela.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Liga A, grupa 4

Hrvatska i Engleska su u reprizi polufinala nedavno okončanog Mundijala odmerili snage u okvirgu četvrte grupe elitne lige novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA, a meč je okončan sa najnepopularnijih 0:0.

Igrao se 37. minut kada su Hrvati stvorili prvu pravu šansu, Kramarić je šutirao iz dobre pozicije, ali je Pikford bio oprezan, te je ukrotio njegov udarac.

Pred kraj poprilično nezanimljivog prvog dela igre, velika šansa za "Gordi Albion", tukao je Erik Dajer nakon kornera, ali je lopta nakon njegovog udarca pogodila stativu.

Već na startu nastavka nešto dinamičnije, najpre je Perišić dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je za malo bio neprecizan.

A onda, manje od 60 sekundi kasnije, nova velika prilika za Engleze, pokušao je ovoga puta Hari Kejn, ali je napadač Totenhema glavom pogodio prečku.

Samo šest minuta kasnije, nova šansa za goste, pripretio je Rašford, ali je Livaković dobro intervenisao.

U dobroj šansi se na drugoj strani u 70. minutu našao Ante Rebić, ali je napadač Ajntrahta šutirao pored gola sa ivice šesnaesterca.

Četiri minuta kasnije, gol za Engleze, strelac je bio Hari Kejn, ali iz ofsajda, te je njegov pogodak opravdano poništen.

Do kraja nije bilo puno prilika, te su mreže na stadionu u Rijeci ostale prazne, možemo reći da je dobro ispalo što nije bilo navijača na tribinama, Hrvati su odrađivali kaznu, jer fudbal nije bio preterano atraktivan, a na kraju su izostali i golovi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Liga A, grupa 2


U okviru druge grupe elitne lige, Belgija je u svojoj prestonici dočekala Švajcarsku, domaćin je slavio sa 2:1 (0:0), ali su puleni Vladimira Petkovića pružili jako dobar otpor.

U prvom delu nije bilo golova, dve dobre prilike je imao Tilemans, ali vezista Monaka nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

U nastavku, nakon 15ak minuta igre, Belgijanci stižu do prednosti nakon lepe akcije. Menije je poslao završni pas ka Lukakuu, ovaj je tukao iz dobre pozicije, nije to baš najbolje izveo, ali je imao sreće da lopta prođe ispod ruke Jana Zomera.

Samo par minuta kasnije, dobra šansa na drugoj strani za ekspresno poravnanje, Cuber je bio u prilici, ali je Kurtoa jako dobro intervenisao.

Pripretio je potom u 64. minutu Dris Mertens, ali je Zomer ovoga puta dobro intervenisao.

A onda, u 76. minutu, Šaćiri izvodi slobodnjak nakon kojeg je najbolji u skoku bio Elvedi, koji glavom šalje loptu ka Gavranoviću, a ovaj matira golmana madridskog Reala za 1:1.

Dobru su igrali Švajcarci do tog trenutka, ali je četa Pedra Martineza nakon poravnanja "ubacila u drugu".

Pretio je Kompani u 81. minutu, potom se Lukaku obrukao samo minut kasnije, kada je iz izgledne pozicije promašio ceo gol.

Ipak, iskupio se napadač Mančester junatjeda već u 84. minutu, nakon lepe akcije i lukavog pasa Azara matira Zomera za 2:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Belgijanci su iskontrolisali poslednjih 10ak minuta i na kraju zasluženo slavili.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke