Liga nacija: Jermenija se namučila sa Lihtenštajnom, Mhitarijan se pošteno ispromašivao

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.09.2018.
19:55
Izvor: Sportske.net

U okviru prvog kola Lige nacija, Jermenija je u okviru grupe 4, lige D, ugostila Lihtenštajn.

Epa/Jean-Christophe Bott
Epa/Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Nakon pobede Gruzije nad Kazahstanom, tri boda su na startu takmičenja upisali i Jermeni.

Oni su pred svojom publikom u Jerevanu slavili protiv selekcije Lihtenštajna rezultatom 2:1 (1:1).

Poveli su Jermeni u 30. minutu, strelac je bio napadač Piceli, bio je ovo još jedan sjajan pogodak.

Namestio se napadač Jermenije na udarac na ivici kaznenog prostora rivala, raspalio je po lopti i skinuo paučinu iz ugla gostujućeg gola, na veoma efektan način.

Ipak, selekcija Lihtenštajna samo par minuta kasnije uspeva da dođe do poravnanja.

Hasler je prošao sjajno po desnoj strani, uposlio je usamljenog Volfingera na drugoj stativi, koji je bez većih problema pogodio nebranjeni deo mreže Jeremnije za 1:1.

Nije bilo promene rezultata do odlaska na odmor, da bi u 68. minutu Rehštajner skrivio jedanaesterac, Jermeni su imali idealnu šansu da vrate prednost.

Odgovornost je preuzeo najbolji igrač domaće selekcije, fudbaler Arsenala Henrik Mhitarijan, ali nije uspeo da savlada golmana Lihtenštajna Buhela.

Samo par minuta kasnije, nova šansa za fudbalera "Tobdžija", ovoga puta je tukao glavom iz izgledne pozicije, ali je pogodio samo stativu.

A onda, igrao se 74. minut, kada je vezista gostiju Polverino zaradio drugi žuti karton nakon jednog neopreznog starta, Lihtenštajn je ostao se desetoricom na terenu.

To su za samo dva minuta iskoristili domaći fudbaleri, Ozbiliz je napravio pravi dar mar u kaznenom prostoru rivala, proigrao je Barsegjana, koji je lako matirao protivničkog golmana za 2:1.

Dominirali su fudbaleri Jermenije do kraja susreta, Piceli je imao jednu dobru šansu, Mhitarijan je na sve načine pokušavao da se iskupi za promašen jedanaesterac, ali promene rezultata nije bilo, Jermenija je slavila sa 2:1.

U okviru grupe 4, koja se nalazi u ligi D, pored Jermenije i Lihtenštajna nalaze se i selekcije Makedonije i Gibraltara.

Jermenija: Airapetijan, Hambardžumijan, Kalisir, Harojan, Manučarijan (Jedigarijan), Malakijan, Mkrčjan, Ozbiliz (Gažarijan), Mhitarijan, Jagan (Barsegijan), Piceli

Lihtenštajn: Buhel, Rehštajner (Jildiz), Kaufman, Vizer, Gopel, Polverino, Volfinger (Mejer), Hasler, Sele, Salanović, Erne (Kune)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke