Liga kup - Čelsi se provukao, Baloteli i Lovren presudili Svonsiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 28.10.2014.
22:56
Izvor: Sportske.net

Odigrani su prvi mečevi osmine finala Liga kupa Engleske, Čelsi je jedva izvukao pobedu protiv Šruvsberija, dok je Liverpul umalo ispao od Svonsija.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Utorak je u Engleskoj bio rezervisan za mečeve Liga kupa, a igrali su i renomirani premijerligaši poput Liverpula i Čelsija.

Ostvarili su stoprocentan učinak.

Čelsi je na gostovanju Šruvsberiju pobedio, Didije Drogba je na trećoj utakmici zaredom postigao gol nakon 4 i po godine i doveo svoj tim u vođstvo.

Čelsi je igrao bez Nemanje Matića i Branislava Ivanovića.

Izjednačenje i veliku radost domaćima doneo je Mangan u 77. minutu, ali je samo 4 minuta kasnije ekipa Žozea Murinja došla u novo vođstvo autogolom Grandisona.

Golove pogledajte OVDE.

Liverpul je imao dosta problema u meču sa Svonsijem, bili su bolji rival tokom većeg dela susreta, Lazar Marković je propustio kolosalnu šansu što je izazvalo i negativnu reakciju publike, a nije bio jedini koji je odigrao slabo u prvom delu.

Gosti su došli u vođstvo sredinom drugog dela igre golom Emnesa, da bi Rodžers nakon toga reagovao i zamenio prvo Markovića Lalanom, zatim i Lamberta Balotelijem.

Ispostavilo se kao odlično rešenje, Baloteli je uspeo da izjednači rezultat i da donese svom timu izjednačenje. Bila je to italijanska veza, asistirao mu je Borini.




Pred poslednji zvižduk sudije Liverpul je došao i do pobede nad Svonsijem i do plasmana u četvrtfinale. Strelac je bio Lovren.

Dakle, iako su gubili do 85. minuta, fudbaleri Liverpula su uspeli da savladaju Svonsi i da se plasiraju u naredni krug.




Pored Čelsija i Liverpula, u narednu fazu (četvrtfinale) prošli su Šefild Junajted koji je bio bolji od MK Donsa, Bornemout koji je bio bolji od Vest Bromvič Albiona, kao i Derbi Kaunti koji je savladao Fulam sa ubedljivih 5:2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke