Liga 1 - PSŽ ne greši ni bez Nejmara, "petardiran" i Amijen!

Autor: Aleksa Blaćanin
subota 20.10.2018.
18:56
Izvor: Sportske.net

"Sveci" nastavljaju po starom u Francuskoj.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

PSŽ i Amijens su odmerili snage u prvom meču koji je danas na programu. Domaćin je sa 5:0 (2:0) rutinski odneo pobedu.

Sinoć su Lion i Nims otvorili deseto kolo, domaćin je verovatno i nezasluženo slavio sa 2:0, ali ponovo se niko neće približiti PSŽ-u, koji još uvek nije ispustio bodove u ovoj sezoni.

Prebogati PSŽ je slavio, iako su danas igrali bez Nejmara. Tuhel je odlučio da odmori Brazilca, ali to nije smetalo domaćinu da stigne do ubedljive pobede, sa po dva postignuta gola u oba poluvremena.

Prvi gol postigao je Markinjos u 12. minutu, asistent je bio Anhel Di Marija. Do kraja poluvremena Rabio je duplirao prednost, a Di Marija je upisao još jednu asistenciju.

Izgledalo je kao da je domaćin "stao na loptu" u drugom poluvremenu, ali onda su Drakler, Mbape i Dijabi za 8 minuta postigli još tri gola i postavili konačnih 5:0 protiv Amijensa. Ovo je deseta pobeda ovog tima iz isto toliko odigranih utakmica, a pitanje je da li iko može da im oduzme bodove u ovoj sezoni. Parižani sve mečeve u Ligi 1 dobijaju "sa pola gasa", a to smo videli i u prethodnom kolu kada su Lionu (verovatno najvećem konkurentu) dali takođe pet golova.  

Jasno je da će se PSŽ potpuno posvetiti Ligi šampiona i da im je to primarni cilj, uostalom to je jedan od razloga zašto je Tuhel odmorio Nejmara.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke