Liga 1 - Monako opet prosipa bodove, Nica konačno počela da igra

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 25.09.2018.
20:57
Izvor: Sportske.net

Večeras su na programu tri utakmice francuske Lige 1.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Dok Englezi igraju utakmice Karabao kupa, Francuzi ove nedelje imaju vanredno kolo. Večeras su na programu tri utakmice, nešto ranije su počele Manko - Anže i Nant - Nica, a od 21h je na programu utakmica između Tuluza i Sent Etjena.

Monako je na svom stadionu igrao protiv Anžea, ali je ponovo prosuo bodove, pa će nakon ovog kola možda biti i u zoni ispadanja. Utakmica je završena rezultatom 0:1 (0:1).

"Kneževi" su dominirali u posedu, ali nisu uspeli tu dominaciju da pretvore u neku izglednu šansu za gol. Anže je čekao šansu iz kontre, a u 27. minutu je kažnjena odbrana Monaka, strelac je bio Bahoken.

Trener je pokušao nekim izmenama da prodrma ekipu, ali do kraja meča nije bilo promene rezultata, a interesantno je da domaćin nije uputio šut u okvir gola!

Monako je ostao na 6 osvojenih bodova iz 7 odigranih utakmica, a još uvek nemaju pobedu na svom stadionu, a "Luj drugi" je prethodnih sezona predstavljao pravu tvrđavu. Anže sada ima 10 osvojenih bodova i biće u gornjem delu tabele nakon ovog kola.

Nant je ove sezone jedan od glavnih kandidata za ispadanje, dok Nica igra toplo-hladno. Nica večeras nije bila favorit, ali su uspeli da osvoje sva tri boda i da na taj način poprave trenutni plasman.

Gosti su bili bolji u toku celog meča i zasluženo slavili rezultatom 1:2 (0:1). Prvi gol na ovom meču je postigao Žele, a tada je bio u toku 31. minut. Domaćin je uspeo da izjednači u nastavku meča, igrao se 57. minut, a strelac je bio Sala.

Vrlo brzo je Nica opet stigla do prednosti u 69. minutu, a strelac je bio Makengo. Nakon ovog gola, gosti su lagano priveli utakmicu kraju. Patrik Vijera će pokušati da nastavi dobar niz i nada se da neće biti iznenađenja, a najveće je bilo protiv Dižona, kada je Nica kao domaćin izgubila sa 4:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke