Liga 1 - Mandanda tragičar, Fekir i Dijaz rešili 'Olimpiko'

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.12.2017.
22:54
Izvor: Sportske.net

Jedan od najvećih derbija francuskog fudbala završen je trijumfom Liona koji su režirali golman Marselja, te Nabil Fakir i Marijano Dijaz.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Poslednja utakmica 18. kola francuske Lige 1 ujedno je bila i derbi kola jer se radilo o okršaju Liona i Marselja.

Popularni "Olimpiko" odigran je na stadionu u Lionu, a domaći su slavili rezultatom 2:0 (1:0) i tako produžili post Marselja kada su prvenstveni mečevi u Lionu u pitanju.

Olimpik iz Marselja slavio je poslednji put u Lionu pre deset godina, a već nakon šest minuta igre u večerašnjem meču moglo se naslutiti da stvari neće otići u dobrom pravcu po ekipu Rudija Garsije.

Slobodan udarac sa više od trideset metara izveo je Nabil Fekir, učinio je to tako da lopta odskoči ispred Stiva Mandande koji je pokušao da je iskontroliše ali je samo uspeo da je odbije u mrežu.

Kiks golmana Marselja svakako je uticao na gostujuću ekipu koja do odlaska na odmor nije uspela da anulira zaostatak, a na sličan način je otvorila i drugo poluvreme.

Lion je najpre postigao gol koji je poništen zbog ofsajd pozicije o kojoj se može diskutovati, a kada Marselj nije iskorisio kontranapad i priliku koja mu se ukazala usledila je brutalna kazna.

Marijano Dijaz iskoristio je centaršut Maksvela Kornea i glavom zakucao loptu u mrežu u 51. minutu, postavivši tako, ispostaviće se, konačan rezultat "Olimpika".

Lion je večerašnjom pobedom stigao do tri boda prednosti u odnosu na Olimpik Marselj, a ujedno je uhvatio priključak za Monakom koji zauzima drugu poziciju na tabeli sa 38 bodova, koliko ima i tim Bruna Ženesioa.

Marselj ostaje na četvrtom mestu sa 35 bodova.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke