Liga 1 - ''Kneževi'' otvaraju šampanjac, ''ključa'' na dnu tabele!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.05.2017.
22:57
Izvor: Sportske.net

Odigrano pretposlednje kolo francuske Lige 1, trka za titulu rešena, a poslednje kolo odlučivaće o opstanku. Mnogo opcija je još u igri na dnu tabele.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Ubedljivom pobedom nad Lilom pred svojim navijačima, ekipa Monaka je praktično obezbedila prvu titulu za ovaj klub posle 17 ''sušnih'' godina, a ukupno osmu u klupskoj istoriji!

''Kneževi'' su večeras slavili sa 4:0, pa kolo pre kraja imaju tri boda više od Pari Sen Žermena, bolju gol razliku i bolji međusobni skor sa ''Svecima'', a osim toga i utakmicu manje, koju tek treba da odigraju sa Sent Etjenom.

Odbrana gostiju kapituliraja je posle samo šest minuta igre, kada je kapiten Monaka Falkao savladao Mainjana, a prednost je duplirao Bernardo Silva, na asistenciju Mbapea u 45. minutu.

Bio je to jubilarni, 100. pogodak ekipe Monaka ove sezone u Ligi 1, a možete da ga vidite u prilogu.

--

--

Tu se ''Kneževi'' nisu zaustavili, Falkao je svojim drugim golom u 69. minutu povisio na 3:0, a u samom finišu meča videli smo i autogol kada je posle centaršuta Lemara Alonso poslao loptu u sopstvenu mrežu - 4:0.

--

--

Za to vreme, Pari Sen Žermen je gostovao Sent Etjenu i takođe ostvario veoma ubedljivu pobedu. ''Sveci'' su slavili sa 5:0, a dvostruki strelci u ovom meču bili su Kavani i Lukas. Urugvajac je pogađao u 2. i 72. minutu, a Brazilac u 38. i 78. minutu. Za ''petardu'' se pobrinuo Draksler u 90. minutu - 0:5!

A što se tiče ostalih mečeva, u centru pažnje bila je borba za opstanak, u kojoj večeras ništa nije rešeno.

I dalje su ugroženi i Dižon i Kaen i Lorijen i Bastija, dok je nansi praktično ''prežaljen'' posle poraza od Dižona (2:0).

Bastija je ostala u igri zahvaljujući pobedi nad Lorijenom u još jednom od ''derbija začelja'' u ovom kolu, dok je Kaen na svom terenu poražen od Rena sa 1:0 i dodatno ugrozio svoju poziciju.

Francuska, Liga 1 - 37. kolo

Bastija - Lorijen 2:0

Bordo - Marsej 1:1

Kaen - Ren 0:1

Dižon - Nansi 2:0

Mec - Tuluz 1:1

Monako - Lil 4:0

Monpelje - Lion 1:3

Nant - Gengam 4:1

Nica - Anže 0:2

Sent Etjen - Pari Sen Žermen 0:5


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sporske me ugasile
Sunday, 14.05.2017
23:26

Da li je sramota ove iz PSG-a . Toliko ulaganja u taj tim u ligi u kojoj nemaju nikakvu konkurenciju i oni izgube titulu od jednog od najmladjih timova u Evropi ,tima koji je igrao za publiku i za gol vise . Svaka cast Monaku,nadam se odbrani titule posto Lion ,koji mi je omiljeni tim u Francuskoj verovatno nece moci do titule.

avatar
REY_DE_EUROPA
Sunday, 14.05.2017
23:02

pogledajte asistenciju mbappea za silvu