Liga 1 - Francuzi igrali "poker", Dižon preti Pari Sen Žermenu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 25.08.2018.
21:58
Izvor: Sportske.net

Šampion dobio neočekivanog konkurenta.

Povezane vesti

Posle pobede Pari Sen Žermena nad Anžerom, danas je odigrano još pet utakmica trećeg kola francuske Lige 1.

Dižon je apsolutni hit šampionata pošto je pobedio i na svojoj trećoj utakmici u novoj sezoni, ovoga puta "žrtva" je bila Nica. Gosti su ubedljivo porazili ekipu Patrika Vijere sa 4:0, a sve smo videli u drugih 45 minuta. U 67. minutu Naif Aguerd doneo je svom timu vođstvo, usledila je ofanziva kluba sa Azurne obale, ali to je bilo kontraproduktivno. Sa dva brza pogotka Osama Hadadija u 83. i Julesa Keite tri minuta kasnije, gosti su otklonili sve dileme oko pitanja pobednika, dok je konačan rezultat postavio Keita svojim drugim pogotkom.

Nant i Kaen su odigrali nerešeno 1:1. Poveli su gosti golom Enca Krivelija u 37. minutu, a bod domaćoj ekipi doneo je Emilijano Sala sa penala u 80. minutu igre.

Amijen je na svom terenu ubedljivo savladao Rem sa 4:1. Domaćini su poveli već u 22. minutu golom Edija Gnaorea, a zadatak je dodatno olakšao fudbaler Rema Metanire koji je dobio crveni karton u 36. minutu. U drugom poluvremenu videli smo potpunu rapsodiju Amijena koji je golovima Samana Godosa u 59. minutu i Muse Konatea u 67. i 73. minutu krunisao bolju i konkretniju igru i zasluženo stigao do tri boda. Počasni pogodak za goste delo je Metjuea Safara u 85. minutu.

Tuluz je na svom terenu slavio protiv Nima sa 1:0, a čak su dva penala bila potrebna Maksu Gradelu da postigne odlučujući pogodak u 80. minutu meča.

U meču između Monpeljea i Sent Etjena nije bilo golova, a na terenu nisu bili Neven Subotić i Petar Škuletić, koji je meč presedeo na klupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke