Liga 1: Depaj srušio Gengan

Autor: Nikola Miloradović
subota 10.11.2018.
18:55
Izvor: Sportske.net

Fantastični Holanđanin je bio glavna figura utakmice 13. kolo francuskog šampionata na "Rudoruu".

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Gengan je ugostio Olimpik Lion, a gosti su slavili sa 2:4 (1:0) nakon preokreta.

Poveli u domaći fudbaleri u 21. minutu preko mladog Markusa Tirama, sina legendarnog francuskog reprezentativca Lilijana.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon 15ak minuta igre u nastavku gosti poravnali, strelac je bio Auar, asistent Memfis Depaj.

Tu je počeo šou sjajnog Holađanina, samo pet minuta kasnije su zamenili uloge, Auar asistira Depaju za preokret na "Rudoruu".

A onda, trenutak utakmice, bomba Memfisa Depaja iz slobodnog udarca sa preko 20 metara udaljenosti, lopta se od prečke odbila u mrežu nemoćnog golmana domaće ekipe.

Vratio se Gengan u igru samo par minuta kasnije, gosti su skrivili penal, a najstrožu kaznu uspešno izvodi mladi Tiram za 2:3.

Ipak, u 84. minutu Lion postiže i četvrti pogodak, ponovo je Depaj imao svoje prste u akciji, asistirao je Korneu, kojem nije bilo teško da se upiše u listu strelaca. Sjajni Holanđanin je tako po 29. put od početka godine učestvovao u golovima Liona (16 golova, 13 asistencija). Takvim učinkom ne može da se pohvali nijedan igrač iz Lige 1.

Do kraja nije bilo promene, pobeda Liona koji je i dalje četvrti na tabeli sa 24 osvojena boda, Gengan zakucan za dno sa samo sedam bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke