Leverkuzen grabi ka Ligi šampiona, HSV nikad bliži Cvajti!

Autor: Boban Filipović
subota 14.04.2018.
17:26
Izvor: Sportske.net

Na tri utakmice u Bundesligi ovog popodneva slavili su domaćini, malo je falilo da bude 4/4.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

U direktnom okršaju u trci za Ligu šampiona Bajer Leverkuzen je savladao Ajntraht iz Frankfurta sa ubedljivih 4:1.

Julijan Brant je doveo 'farmaceute' u vođstvo u 20. minutu meča, tri minuta kasnije Fabijan je postigao izjednačujući gol, pri rezultatu 1:1 se otišlo na odmor i on je bio na snazi do dvadesetak minuta pre kraja utakmice, a onda je na scenu stupio Kevin Foland koji postiže het-trik u rasponu od 17 minuta i donosi veoma važnu pobedu Leverkuzenu.

Odlazeći trener Ajntrahta i novoizabrani trener Bajerna iz Minhena Niko Kovač je posle trećeg gola 'farmaceuta' uveo u igru Luku Jovića, dok je Mijat Gaćinović celu utakmicu presedeo na klupi za rezerve.

Ajntraht je tako izgubio korak u trci za Ligu šampiona, a uz to je i skliznuo jedno mesto niže na tabeli.  Pretekao ga je Hofenhajm, koji je golovima Gnabrija i Salaja u prvom poluvremenu savladao HSV sa 2:0.

Posle ovog poraza "dinosaurusi" će teško uspeti da se izvuku i da ostanu jedini nemački klub koji nijada nije ispao u Cvajtu.

Povratak u Cvajtu se smeši i Kelnu, koji je danas poražen u Berlinu iako je poveo posle pola sata igre golom Bitenkurta. Ipak, u nastavku je Selke sa dva gola u razmaku od tri-četiri minuta režirao preokret i doneo pobedu Herti rezultatom 2:1.

Štutgart su sekunde delile od pobede nad Hanoverom, 'Švabe' su vodile golom Tomija od 53. minuta do sudijske nadokanade, kada je Fulkurg pokvario žurku na 'Mercedes-Benz' Areni i postavio konačnih 1:1.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke