Levandovski: "Kajem se što sam dao glas Ronaldu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.01.2015.
18:48
Izvor: Sportske.net

Nećemo upotrebiti onu vulgarnu izreku koju Srbi uobičavaju da upotrebe kada se nađu u situaciji kao Robert Levandovski ali je jasno da bi ona u datoj situaciji bila jako pogodna pošto se Poljak pokajao zbog odluke da glasa za Kristijana Ronalda.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Kao kapiten poljskog nacionalnog tima Robert Levandovski je imao obavezu da glasa u izboru za najboljeg fudbalera planete a u ponedeljak je otkriveno kome su selektori i kapiteni bili naklonjeni.

Napadač Bajerna dao je svoj glas Kristijanu Ronaldu koji je juče proglašen najboljim fudbalerom sveta u 2014. godini, dok su druga i treća pozicija ostale rezervisane za Lionela Mesija i Manuela Nojera.

Manje od 24 časa od proglašenja pobednika u trci za "Zlatnu loptu" Levandovski se pokajao i priznao da žali što je svoj glas dao Kristijanu Ronaldu.

"Pogrešio sam, nije trebalo da glasam za Ronalda. Danas bih drugačije glasao ali sam svoju odluku doneo još u avgustu. Žao mi je Nojera, zaslužio je makar drugo mesto i nije mi jasno odakle tako velika razlika između prvoplasiranog i druge dvojice" rekao je Levandovski za "Kiker".

Kristijano Ronaldo osvojio je više od 35% glasova što je više od zbira glasova koje su dobili drugoplasirani Mesi i trećeplasirani Nojer.

Oni koji stvari sagledavaju objektivno priznaće da golmani u ovakvim izborima trpe veliku nepravdu pošto je teško zamisliti da neki čuvar mreže može bolje od Nojerovog učinka u 2014. godini ali sve to nije dovoljno da bi mu FIFA dodelila "Zlatnu Loptu".

Na kraju krajeva, njegov klupski saigrač jedan je od onih koji nisu uvideli Nojerov kvalitet i značaj u titulama koje su u 2014. godini osvojili Bajern i Nemačka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke