Leva bolji od Ronalda, da li Poljak može do konačnog rekorda?!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 20.08.2020.
13:33
Izvor: Sportske.net

Zato će mu trebati briljantna partija u samom finalu.

EPA-EFE/Rafael Marchante / POOL
EPA-EFE/Rafael Marchante / POOL

Povezane vesti

Bavarska mašinerija je sinoć razmontirala i Lion.

Flikovi izabranci slavili su sa 3:0, golove su postigli Gnabri u dva navrata i Levandovski jedanput. Ovime su sa trona najubitačnijih tandema skinuli Ronaldo/Bejl iz sezone 2013/14.

Tada je dvojac Real Madrida postigao 23 golova u LŠ, Portugalac 17 a Velšanin šest.

Sinoć je Gnabri postigao svoj devet a Levandovski petnaesti što ih stavlja na kotu 24. Poljak postiže golovo u seriji, napadač ima makar po gol na zadnje devet utakmice u eliti. Izjednačio je rekord Nisterloja iz 2003. godine a još dve mu fale za Ronaldov učinak iz 2008. godine.

Levandovski sada juri 'nedostižnih' sedamnaest golova u Ligi šampiona, nešto što je uspelo samo Ronaldu, ali Poljak je za to imao dve utakmice manje zbog formata takmičenja u Lisabonu, to jest nemamo revanše od četvrtfinala.

Poljaku predstoji još jedan meč, finalni sa PSŽ-om. Da li će uspeti da makar izjednači a možda i poboljša rekord Portugalca? Stvarno je šteta što nema Zlatne lopte ove godine, čelnici iz Bajerna navodno pritiskaju FIFU da se dodela nagrade ipak održi, Rio Ferdinand je sinoć izjavio kako bi trebala da se pokrene peticija i napadaču Bajerna dodeli prestižno priznanje.

Poljak je bez konkurencije ove sezone!

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 20.08.2020
16:33
avatar
Колатерална Штета
Thursday, 20.08.2020
14:13

ali i samo takmičenje je malo bezveze ove sezone, Bundesliga je startovala više od mesec dana ranije u odnosu na sve lige nakon korone, tako da je i Levandovski, kao i Bajern trenutno u piku forme, dok ostali se još traže, posebno Francuzi koji nisu ni nastavljali ligu nakon prekida. A što se tiče Zlatne lopte, Levandovski ju je svakako zaslužio, ali da nije prekinuta sezona, teško da bi Bajern onako razmontirao Barselonu, ne bi ukupno dali 8 golova, a ne na jednoj utakmici...

avatar
Bádr Hari
Thursday, 20.08.2020
13:55

bolje sto nema zlatne lopte ove godine, zamislite da neko drugi uzme zlatnu loptu ispred mog idola Messija. pa ja to ne bih mogao da podnesem. :D

avatar
Leonid
Thursday, 20.08.2020
13:54

I da se dodeli zlatna lopta, ako ne osvoji LS, onda bi je Nejmar ili De Brujne trebalo dobiti. Sva trojica su tu negde, ali njih dvojica imaju veci uticaj na igru tima. Realno i bez Leve, Bajern bi mleo, a bez Nejmara ili Brujnea timovi bi bili dosta losiji.

avatar
BlueBoy84
Thursday, 20.08.2020
13:40

A ako Nejmar ili Mbape postignu 3 gola u finalu, onda bi jednom od njih trebala otići titula. Nejmar igra takodje fantastičnu sezonu. Završnicu igra idealno