Legendarni Portugalac postao savetnik Uefe

Autor: Beta Beta
sreda 11.10.2017.
20:24
Izvor: Beta

Bivši portugalski fudbaler i svojevremeno jedan od najboljih evropskih igrača postao je savetnik u Evropskoj fudbalskoj uniji.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Legendarni portugalski fudbaler Luiš Figo postao je savetnik za fudbal u Uefi.

Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Takođe, Figo će biti i jedan od ambasadora Uefa.

"Otkako sam upoznao predsednika Aleksandera Čeferina, shvatio sam koliko voli fudbal i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam 1990. godine počeo da se profesionalno bavim fudbalom, nisam sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsednika", rekao je danas Figo, prenosi "Hina".

Figo je za reprezentaciju Portugala odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne selekcije osvojio je drugo mesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Igrao je za Sporting, Barselonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španije, četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu šampiona (2002), a sa Barselonom Kup pobednika kupova (1997).

"Figo je bio fantastičan fudbaler. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo biće dragoceno našoj ekipi", kazao je predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 12.10.2017
07:08

Savetnik za fudbal? Pa zar UEFA nije upravo neka vrsta fudbalske federacije odnosno fudbalska organizacija? Treba im savetnik za fudbal? Gospode Boze.

avatar
HALAMADRID1233
Wednesday, 11.10.2017
22:37

Figo legenda!!!

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 11.10.2017
20:43

Koje glave na slici :-)