Legendarni hrvatski napadač završio karijeru

Autor: Nikola Miloradović
subota 24.06.2017.
17:40
Izvor: Sportske.net

Napadač koji je ostavio veliki trag u Nemačkoj ligi rešio je da okači kopačke o klin.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Bivši fudbaler HSV-a, minhenskog Bajerna i Volfsburga Ivica Olić doneo je odluku da okonča svoju igračku karijeru.

Napadač koji je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 104 utakmice, postigao 20 golova, se povlači nakon jako loše sezone Minhena 1860 za koji je u minuloj sezoni nastupao.

Ekipa iz Bavarske je ispala u treći rang takmičenja, te se može reći da je odluka jednog od najboljih igrača u istoriji hrvatskog fudbala bila očekivana.

Karijeru je počeo 1996. godine u Marsoniji, da bi dve godine kasnije potpisao za berlinsku Hertu.

Ponovo je potom kratko igrao u Marsoniji iz Slavonskog Broda, da bi nakon toga nosio dres dva zagrebačka kluba, NK Zagreba i Dinama.

Preselio se u Rusiju 2003. godine, gde je poneo dres Moskovskog CSKA, a u ruskoj prestonici je za četiri godine ostavio dubok trag.

Potom je dobio pravu priliku u Budesligi, u dresu HSV-a, a nakon dve sezone u Hamburgu, ostvario je transfer karijere, kada je pojačao Bajern iz Minhena.


Nakon tri sezone u dresu "Bavaraca" karijeru nastavlja uBundesligi, ali u dresu Volfsburga, za koji je igrao još trisezone.

Vratio se u Hamburg 2015. godine, a nakon godinu dana u HSV-u minulog leta prelazi u Minhen 1860, u kom je i završio karijeru.

Tokom čitave karijere su ga krasile borbenost i upornost, saigrači i protivnici su ga uvek opisivali kao jednog od najvatrenijih i najmotivisanijih fudbalera sa kojima su ikada imali prilike da se susretnu.

Tokom svoje dvodecenijske karijere osvojio je hrvatsku drugu ligu, dva puta i prvu. Osvojio je i kup u svojoj domovini, a u inostranstvu je najpre u tri navrata usvojio ruski šampionat, potom sa HSV-om i tadašnji UEFA Intertoto Kup, sa Bajernom je jednom osvojio Bundesligu, a u dva navrata je sa "Bavarcima" igrao i finale Lige šampiona, ali nije imao sreće da podigne ušati pehar.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Saturday, 24.06.2017
22:25

Srcan igrac, napravio mnogo vecu karijeru nego sto se mislilo da bi mogao napraviti.