Legendarna slika! Deceniju kasnije znamo, šta je "Posebni" rekao Pepu u jednoj od najvažnijih utakmica u istoriji kluba!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 22.05.2020.
11:55
Izvor: Sportske.net

Sećate se verovatno scene i ishoda, Murinjo konačno rekao na šta je upozorio Gvardiolu.

Povezane vesti

Pokazalo se kao predskazanje, po mnogima to je najveća utakmica i najveća pobeda u istoriji Intera, a predstavlja Murinjovo remek delo.

Barsa je bila apsolutni favorit pred polufinale, ali ih je Inter dobio 3:1 na "Meaci" i sa lepom prednošću otišao u Kataloniju, mada i dalje svi su očekivali da Gvardiolin tim sa Mesijem i Ibrom ode u finale.

No, kada je u prvom poluvremenu sudija De Blekere isključio Motu, nakon što je Buskets odglumio da je dobio udarac, činilo se da Interu nema spasa. Sa desetoricom, posle pola sata protiv jedne od najboljih ekipa u istoriji, zaista niko nije verovao, da će Inter preživeti.

Ipak, do poluvremena je ostalo 0:0, a onda na početku drugog, kada je Gvardiola davao instrukcije Ibrahimoviću šta da radi sada kada njegov tim ima igrača više, Murinjo prilazi nenadano i nešto šapuće iznenađenom treneru rivala.

Bio je to psihološki trik, ali i predskazanje.

Baner ispravka


"Krajičkom oka sam video kako Barsina klupa slavi kad je isključen Mota kao da su već prošli u finale", rekao je za "Gazetu" Murinjo, na desetogodišnjicu velike pobede.

Onda je odlučio.

Prišao je posle poluvremena Gvardioli i samo mu prošaputao.

"Nemojte još da slavite, utakmica nije gotova", rekao je "Ze" iz Setubala.

Meč je ušao u istoriju, možda i da se izučava odbrana Intera, koji je izdržao opsadu. Barsa je dala gol u 84. minutu, preko Pikea, ali je ostalo tako, a to kako se Inter kretao, činio Barselonu bezopasnom, pokrivao prostor je ostala lekcija za pamćenje.

Za Katalonce to je pobeda koju su uvek želeli da zaborave, a za Murinja najdivniji poraz u karijeri.

Slavio je na "Kamp Nou", onda ga je Valdes fizički napao, dok je "Kamp Nou" sipao uvrede na račun Portugalca. Ali, Inter je osvojio finale i kasnije uzeo titulu protiv Bajerna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Saturday, 23.05.2020
08:14

Madjioničar Murinjo

avatar
Bádr Hari
Friday, 22.05.2020
15:06

pa svi znaju da su sudije uvek radile protiv Barse i mog idola Messija. :D

avatar
Wizard08
Friday, 22.05.2020
14:34

veliki je trener murinjo,mali su postali ljudi koji igraju fudbal kada bi sakupio ekipu ali sa dobrom selekcijom profila licnosti opet bi pravio rezultate

avatar
Stevan Mikša
Friday, 22.05.2020
13:39

Kako vreme brzo leti...

avatar
P. S.
Friday, 22.05.2020
12:59

I onda i sada mi je to mnogo više ličilo na Pep-ovo remekdelo, a ne na Mirinjovo, jer ipak biti apsolutni favorit, imati igrača više od 28. minuta na svom terenu i postići prvi i jedini gol tek u 84. minutu nije ni malo jednostavno. Nakon 45 minuta igre (od čega 16 minuta sa igračem više) i rezultata 0:0 mnogo toga je većini bilo jasno, nažalost ne i Pepu.

avatar
The_Matrix
Friday, 22.05.2020
12:17

" Ukljucili su prskalice da speru krv mojih momaka"